Ξεκινά απεργία πείνας ο Κώστας Σακκάς
«Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι. Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες»

Απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα ο Κώστας Σακκάς.

Σε ανοιχτή επιστολή του αναφέρει πως του έχει «επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής»

Ακολουθεί η επιστολή του Κώστα Σακκά:

''Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.  

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, φυλακές Κορυδαλλού''

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Διήμερο με κλειστά σχολεία, καταλήψεις και μαθητικό συλλαλητήριο στις 28 Φεβρουαρίου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: «Χωρίς αιφνιδιασμούς η νέα αρχιτεκτονική του Λυκείου»
Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη στα social media για τον Εθνικό Διάλογο
Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: «Χωρίς αιφνιδιασμούς η νέα αρχιτεκτονική του Λυκείου»