Thumbnail
Η ενίσχυση παρέχεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Tο μέρισμα θα δοθεί σε πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ, νοικοκυριά με άνεργους γονείς και εισόδημα έως 15.000 ευρώ ή γονείς με επιδοτούμενο παιδί ΑμΕΑ ηλικίας έως 24 ετών.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις (ΕΔΩ) αναμένεται να ανοίξει στις 16 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα:

«Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου. Ενίσχυση που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του «να μειώσει το μέρισμα», χορηγώντας – δήθεν – «13η σύνταξη».

Η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις». «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Στο στόχαστρο της «Συσπείρωσης» η καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης και η απουσία θέσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Έκρηξη σε σπίτι στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)
Η στιγμή που η κατοικία ισοπεδώνεται μόλις οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)