vroxi
Μεγάλη ποσότητα βροχής στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Διδώ», καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας «σάρωσε» την Αττική με ισχυρές βροχοπτώσεις, φτάνοντας έως και τα 60 χιλιοστά. Σε Λαύριο και Κερατέα έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς οι καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, κατέγραψαν 64 και 63 mm αντίστοιχα, ενώ σε άλλες περιοχές όπως η Δροσιά, έπεσαν 54 mm νερού.

Η πυροσβεστική δέχθηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων από τις περιοχές που επλήγησαν.

πως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, τα φαινόμενα σήμερα, θα είναι έντονα σε αρκετές περιοχές. Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να «χτυπά» με έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, αλλά κυρίως στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Αναλυτικά, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα στις εξής περιοχές:

α. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Επίσης αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, όπου από χθες τη νύχτα ήδη σε ορισμένες περιοχές, όπως το Κοτύλη Καστοριάς, το έστρωσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό των σχολείων για τα Κέντρα Καινοτομίας»
Στη Βουλή το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Πώς διασφαλίζονται τα 5,5 εκατ. ευρώ της επένδυσης και ο ρόλος του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»
Ζαχαράκη: «Δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό των σχολείων για τα Κέντρα Καινοτομίας»
molivia
ΠΟΣΥΠ: Ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων που φτάνουν στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα
Κριτική για τη συλλογή δεδομένων μέσω «σημειωμάτων word» και για επαναλαμβανόμενα αιτήματα πληροφοριών που –όπως υποστηρίζεται– ήδη διαθέτει το ΥΠΑΙΘΑ
ΠΟΣΥΠ: Ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων που φτάνουν στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα
ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ηράκλειο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Στον «αέρα» η μονιμοποίηση εκπαιδευτικών στην Κρήτη - Καταγγελία κατά της ΔΙΔΕ για άρνηση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων
Ηράκλειο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για τις διώξεις εκπαιδευτικών