Τροχαία: 9.531 παραβάσεις σε τρεις μήνες για σταθμεύσεις σε μπάρες διάβασης αναπήρων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βεβαιώθηκαν 9.531 παραβάσεις σε τρεις μήνες

Στο πλαίσιο του στόχου που έχει βάλει η Ελληνική Αστυνομία, για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για όλους τους πολίτες και κυρίως των πιο ευάλωτων και αδύναμων, κινήθηκε αυτή την εβδομάδα η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας εκατοντάδες παραβάσεις σχετικά με σταθμεύσεις οχημάτων σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ προχθές ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το Αρχηγείο του Σώματος.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του παλαιότερου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προτεραιότητα στις παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, παιδικά καθίσματα, ζώνες κ.λπ.

Συνολικά, συγκροτήθηκαν 877 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τα οποία ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:

- 639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και

- 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, που εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, σε όλη τη χώρα, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep_46.jpg
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Αντίστροφη μέτρηση για την Ειδική Αγωγή - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
αδεια
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους
Ψηφιακό «κόσμο» αποκτούν οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων: Όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητα των υπηρεσιών
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους