"Μια απάντηση στους δασκάλους μας": Εικαστική έκθεση στο Κερατσίνι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αγγελίδης, Γρηγορία Βρυττιά, Όλγα Ζιρώ, Ελένη Θεοδωρίδου, Ηλίας Μπουντανιώτης, Αθηνά Νικολάου, Γιώργος Παγγοζίδης, Γιώργος Παπακαρμέζης, Σπυριδούλα Πολίτη, Έλιο Σαμαράς, Βασιλική Σοφρά, Νίκος Τόλης.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 μ.μ., θα εγκαινιαστεί στον Χώρο Τέχνης, στο πρώην ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι), η έκθεση ζωγραφικής- γλυπτικής: «μια ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους Δασκάλους μας», η οποία αποτελεί συνέχεια της έκθεσης «De Differentia ή Γιατί μισούμε το Διαφορετικό» που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2019.

Με την έκθεση αυτή, όπως αναφέρουν η επιμελήτρια της έκθεσης Ρεγγίνα Αργυράκη και η συνεπιμελήτρια Τζίνη Γεννηματά : «η νεώτερη γενιά των εικαστικών  ανασύροντας το τσιτάτο του Bacon «don't hate the monster for you know not who the monster really is» (μη μισείς το Τέρας γιατί δεν ξέρεις τι είναι το Τέρας πραγματικά),  διεύρυνε το ερώτημα από το «γιατί» στο «τι» τελικά μισούμε. Ποιό είναι το τέρας; Ό,τι φαινομενικά μας απωθεί με την εμφάνιση, την προέλευση και την κουλτούρα του; Ή κάποιος εύκολος στόχος εκτόνωσης της καταπιεσμένης οργής που δημιουργεί η στέρηση, η πενία και ο κοινωνικός αποκλεισμός;»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Βρεττάκο: «Η φιλοξενία αυτής της έκθεσης στον πολυχώρο του πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου, φάνηκε σχεδόν νομοτελειακή. Αφενός, γιατί ο ίδιος ο χώρος του παλιού υφαντουργείου, εκτός από σημαντικό μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, αντηχεί ακόμα τον μόχθο των Μικρασιατών προσφύγων εργατών. Αφετέρου, γιατί η ίδια η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, έχουν συστήσει ένα μεγάλο ψηφιδωτό ταξικής και πολιτισμικής πολυπλοκότητας, που άρχισε να εξυφαίνεται ήδη από τις αιματηρές διαδρομές της ταραγμένης μεταπολιτευτικής περιόδου.»

Ο πρόεδρος της επιτροπής του προγράμματος De Differentia Δρ. Γιάννης Μουζάλας  ελπίζει να βρούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι καλλιτέχνες (γιατί ποιος άλλος θα το τολμούσε;) και μέσα από αυτή την διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε ακόμα και τον εαυτό μας, τις προθέσεις μας και τηναγαθή (;) μας προαίρεση, μέχρι και να ξεβολευτούμε από τις πάγιες πολιτικές και πολιτισμικές μας βεβαιότητες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αγγελίδης, Γρηγορία Βρυττιά, Όλγα Ζιρώ, Ελένη Θεοδωρίδου, Ηλίας Μπουντανιώτης, Αθηνά Νικολάου, Γιώργος Παγγοζίδης, Γιώργος Παπακαρμέζης, Σπυριδούλα Πολίτη, Έλιο Σαμαράς, Βασιλική Σοφρά, Νίκος Τόλης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ., η διεθνούς φήμης σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, θα παρουσιάσει δρώμενο σε ποίηση Κωστή Παλαμά  και μουσική Βιτσέντζο Μπελλίνι.

 

Εγκαίνια: Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 8 μ.μ.

Διάρκεια: 14 Δεκεμβρίου 2019 – 30 Ιανουαρίου 2020

Ώρες επισκέψεων: 6:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ. καθημερινώς, εκτός Δευτέρας.

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης, πρώην ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

af.jpg

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόλεμος στην Ουκρανία
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»
Διεθνείς αναλυτές προανέγγειλαν το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ουκρανία: Ο παράγοντας των αμερικανικών εκλογών και η οικονομική πίεση στο...
Αντίστροφη μέτρηση στην Ουκρανία: Δυτικοί αναλυτές βλέπουν de facto τέλος του πολέμου και «σημείο καμπής»
Μετσόβιο εμπ
Θύελλα αντιδράσεων στο ΕΜΠ: Στο μικροσκόπιο η προκήρυξη υποτροφιών με το Ισραήλ ανήμερα της συμπλήρωσης 78 χρόνων από τη Νάκμπα
ΕΜΠ: Καταγγελίες φοιτητών για «εργαστήρια πολέμου» και αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας για χάρη του ΝΑΤΟ
Θύελλα αντιδράσεων στο ΕΜΠ: Στο μικροσκόπιο η προκήρυξη υποτροφιών με το Ισραήλ ανήμερα της συμπλήρωσης 78 χρόνων από τη Νάκμπα
ζαχα
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία
Σοφία Ζαχαράκη από το 16ο Συνέδριο της ΝΔ: «Κάνουμε στην Παιδεία βήματα που κανείς άλλος δεν τόλμησε»
Σοφία Ζαχαράκη: Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και Εθνικό Απολυτήριο: Το αναλυτικό πλάνο για τη δημόσια παιδεία
Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας