xenodoxeio emprismos fotia syygrou
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεκάδες καταθέσεις στην ασφάλεια για τη χθεσινή πυρκαγιά που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές - Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Τρεις εστίες φωτιάς σε δύο διαφορετικούς ορόφους, βρήκαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας, στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στην λεωφόρο Συγγρού, όπου χτες ξέσπασε η πυρκαγιά, που έγινε αιτία να πάθουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα δύο αλλοδαπές γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και ένας άνδρας που έπαθε επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται το περιστατικό, θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού του ξενοδοχείο και ερευνούν πλέον ποια είναι τα κίνητρα, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες και να φωτίσουν την υπόθεση.

Από την αυτοψία στο χώρο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία μέσα σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η τρίτη στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έχει γίνει προσπάθεια εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά για άγνωστο λόγο η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Και οι άλλες εστίες δεν ήταν μεγάλες και σβήστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε πολύς καπνός που «έπνιξε» το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των τριών πελατών, ενώ άλλοι 20, πελάτες και εργαζόμενοι, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την ώρα που εκδηλώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς, στην είσοδο βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι είχαν πάει να σφραγίσουν το ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μέχρι τώρα έχουν πάρει καταθέσεις για την υπόθεση από περισσότερα από 25 άτομα, ενώ έκαναν και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο, αναζητώντας και οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και τα θέματα ασφαλείας, καθώς, όπως λένε οι αρμόδιο αξιωματικοί, αν η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τραγωδία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήρια
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
Βγήκε το ΦΕΚ της χρονιάς: 265 μόνιμοι υπάλληλοι στα Δικαστήρια με εξετάσεις τον Ιούνιο – Ολόκληρη η κατανομή
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών o Γιώργος Σουφλιάς
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός της ΝΔ και δύο φορές διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για τον Αλέξη Τσίπρα
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση με εσωκομματικά "πυρά" από Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα