μουσείο_ακροπολη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εργαστήριο «Γιορτινές Ιστορίες - Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά

Παιδικό εργαστήριο «Γιορτινές ιστορίες»

Ποιες γιορτές είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και για ποιες ανυπομονούσαν τα παιδιά; θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύοντας τα συναισθήματα που
γεννούσαν σε μικρούς και μεγάλους. Μετά τα παιδιά θα κατασκευάσουν σκηνικά γιορτής και χαρούμενες συνθέσεις που θα στολίσουν μοναδικά το Μουσείο.

Ημέρες και ώρες:

Σάββατο 21/12, Κυριακή 22/12, Σάββατο 28/12 και Κυριακή 29/12, 11 π.μ., 1 μ.μ. και 5 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά 6-11 ετών
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.
 Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 παιδιά ανά εργαστήρι).

Θεματική παρουσίαση «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»

Φειδίας

Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για
τον Παρθενώνα.

Ημέρες και ώρες:

Σάββατο 7/12, Σάββατο 14/12, Σάββατο 21/12 και Σάββατο 28/12, στις 11 π.μ.
στα αγγλικά και στις 1 μ.μ. στα ελληνικά
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση
είναι η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (5 ευρώ). Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Παρουσίαση στην έκθεση «Σμίλη και Μνήμη

Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης για το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης, που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Ημέρες και ώρες:

Σάββατο 14/12, Σάββατο 21/12 και Σάββατο 28/12, στις 12 μεσημέρι
Διάρκεια: 40 λεπτά
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Μουσική και κάλαντα στο Μουσείο

Ορχήστρα στρατού

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουν: Ιωάννης Χατζηιωάννου (μπάσο), Κώστας Κεφαλάς (τρομπέτα), Νικόλας Αθανασιάδης (τύμπανα), Γιάννης Καΐκης (τρομπόνι), Λεωνίδας Μαλάκης (βαρύτονο σαξόφωνο), Γιώργος Κωνσταντάκης (τενόρο σαξόφωνο), Γιώργος Παυλής (κρουστά), Ντόρα Σαμαρά (φλάουτο), Κωνσταντίνος Ζώτος (πιάνο).

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στο ισόγειο του Μουσείου.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του Μουσείου, εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη.

Συμμετέχουν επίσης: Guido de Flaviis (σοπράνο σαξόφωνο), Στάθης Μαυρομάτης (άλτο σαξόφωνο), James Wylie (τενόρο σαξόφωνο) και Ilia Samsonov (βαρύτονο σαξόφωνο).

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» θα τραγουδήσει στο ισόγειο του Μουσείου πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Γιορτινά γεύματα και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο εστιατόριο.

Τις γιορτινές ημέρες το εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρει παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα από τον νέο του χειμερινό κατάλογο. Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο, ερμηνεύοντας μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027