Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Οδού
Αντίστοιχες μελέτες γίνονται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας

Την ανάγκη παρεμβάσεων σε μνημειακούς χώρους, για τους οποίους έχουν προγραμματιστεί και εκπονούνται μελέτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι το 2021, που η Ελευσίνα θα γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Περιπάτου της Ιεράς Οδού, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μνημείο της Πυθιονίκης και το Ιερό της Αφροδίτης.

«Πράγματι, είναι μια σειρά μνημειακών χώρων που χρειάζονται παρεμβάσεις. Έχουμε ήδη προγραμματίσει τις παρεμβάσεις σ' αυτούς τους χώρους και εκπονούνται αυτήν τη στιγμή οι μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου, αν θέλετε, να προλάβουμε να είναι έτοιμα το 2021 λόγω της "Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", γιατί πράγματι δημιουργείται μια διαδρομή που ξεκινάει από τον Κεραμεικό και το Αιγάλεω για να καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Θεωρούμε ότι χάρη στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού θα μπορέσουμε πράγματι να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα» σημείωσε η υπουργός και προσέθεσε: «Ευτυχώς στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Αττικής υπάρχει ενταγμένο το έργο της στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό μεγαλύτερο από ενάμισι εκατομμύριο, που τουλάχιστον εξασφαλίζει την ανάδειξη του τελευταίου τμήματος της Ιεράς Οδού που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας».

Διευκρίνισε δε, ότι «προφανώς θέλουμε κάποια πράγματα να είναι προσβάσιμα και να αποδοθούν το 2021, λόγω της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος δεν θα υπάρχει. 'Αλλωστε, το ίδιο το ΕΣΠΑ που σας ανέφερα και εγώ και καταλαμβάνει το τελευταίο τμήμα της Ιεράς Οδού έχει χρονικό ορίζοντα περάτωσης το 2022. Προφανώς ενδιαφέρει να δρομολογηθούν αυτά τα έργα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γροθιές συγκρούονται με χρώματα στις σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Η Κίνα ζητά την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο και διαμηνύει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αυτοαναγορεύεται σε παγκόσμια αστυνομία»
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους ή προκειμένου για μουσικούς αναγνωρισμένου ταλέντου, το 15ο...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη
ΕΠΑΛ «δύο ταχυτήτων»: Χωρίς βιβλία οι μαθητές – Στη Βουλή το μπάχαλο με τον «Διόφαντο»
Σκληρή κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για τα ΕΠΑ.Λ. και τα Π.ΕΠΑ.Λ. - Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις λίγους μήνες πριν τις Πανελλήνιες
ΕΠΑΛ «δύο ταχυτήτων»: Χωρίς βιβλία οι μαθητές – Στη Βουλή το μπάχαλο με τον «Διόφαντο»