trapeza peiraios
Συνολικά, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς απέλυσε 24 εργαζόμενους

Απολύσεις 24 εργαζομένων του πρώην RBU, που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρία με την Intrum (AFS), πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Οι απολύσεις γνωστοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση, για απολύσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, τους οποίους αυτή αφορά αποκλείει κάθε περιθώριο διαλόγου, αποτελεί μάλιστα αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις.» 

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι, «οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ. Με δεδομένη την άρνηση του Διευθύνοντος για άμεση ανάκληση των αποφάσεων για απολύσεις, μετά δε τη δήλωσή του ότι η διαδικασία απολύσεων έχει ήδη ξεκινήσει, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι η Τράπεζα επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει -και δεν υπάρχει- πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης».

«Είναι πραγματικά αδιανόητο σήμερα, σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων  και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις», προσθέτει η ΟΤΟΕ, ενώ προαναγγέλλει συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, στις οποίες θα ζητήσει να τοποθετηθούν επί του ζητήματος, καθώς και «πόλεμο με κάθε μέσο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
foto_education_pencils_molivia.jpg
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ
Το παρακάτω είναι εισήγηση στην εκδήλωση της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου με θέμα «Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ