«Οχι» των καταλήψεων στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη - 'Ερχεται θερμή εβδομάδα
Οι καταλήψεις καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες συμπαράστασης την ημέρα λήξης του 15νθήμερου τελεσίγραφου

Ενα ηχηρό «όχι» στο τελεσίγραφο Χρυσοχοίδη για εκκένωση των καταλήψεων, λένε οι «ένοικοί» τους, ενώ η επόμενη εβδομάδα αναμένεται θερμή, καθώς η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λήγει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Ηδη οι περισσότερες καταλήψεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα κτήρια, ενώ καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες συμπαράστασης τις επόμενες μέρες και ιδίως  την ημέρα λήξης του τελεσίγραφου. Ενδεικτικά: 

Η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (No pasaran) που συμπληρώνει 31 χρόνια, καλεί στις 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της λήξης του τελεσίγραφου Χρυσοχοίδη, σε διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις:

"Απέναντι στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τα τελεσίγραφα της ακροδεξιάς πολιτικής διαχείρισης καλούμε όλους και όλες τους καταληψίες, τους αναρχικούς/ες, τους αντιεξουσιαστές/στριες, τους αγωνιστές της βάσης σε όλη την επικράτεια να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συσπείρωσης και δράσης για τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα λήξης του τελεσίγραφου του υπουργείου δημόσιας τάξης. Απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας και τα κατασταλτικά επιτελεία της να ορθώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης όλων των καταπιεσμένων, να αντιτάξουμε ένα πλήθος μαχητικών και μαζικών αντιστάσεων που θα κάνουν στην πράξη κουρέλια τα τελεσίγραφα. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!", αναφέρει στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε -όπως και οι περισσότερες- στο indymedia.

H Πολιτική - διαχειριστική συνέλευση κατάληψης Δερβενίων 56 από την πλευρά της αναφέρει ότι "ξεκίνησε ως δομή συντονισμού δράσεων αλληλεγγύης σε μετανάστες το 2015. Κλείνοντας έναν κύκλο, συνεχίζει από το 2017 τη λειτουργία της ως κοινωνικός και πολιτικός χώρος με απεύθυνση προς ντόπιους και μετανάστες, όπου εκτός από εκδηλώσεις και συνελεύσεις συλλογικοτήτων λειτουργούν επίσης δομές πολύγλωσσης βιβλιοθήκης και μαθημάτων. Στην πολιτική και διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης συμμετέχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά, και φυσικά χωρίς κανένα υλικό όφελος" και καταλήγει: "Απέναντι σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση, εμείς θα είμαστε κομμάτι όσων βρεθούν στον δρόμο, σε κάθε κοινωνικό αγώνα που ξεδιπλώνεται μαζί με όσα αντιστέκονται, αλληλέγγυοι με όσους χτυπιούνται από το σύστημα αυτό. Τι και αν δεχόμαστε χτυπήματα, τι και αν χάσουμε κάποιους από τους χώρους μας, οι αγώνες μας δεν περιορίζονται στα ντουβάρια. Είναι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι επιθέσεις, η αλληλεγγύη και οι συντροφικές σχέσεις, οι συλλογικές αντιστάσεις στη γειτονιά, οι μοριακές αρνήσεις στη δουλειά. Όλα αυτά που θα αλλάξουν ριζικά την κοινωνία. Πάρτε το χαμπάρι, οι πλατείες, οι δρόμοι, τα βουνά και τα φαράγγια δεν είναι δικά σας και γι'αυτό χρειάζεστε τόσα όπλα, τόσους μπάτσους, τόσα χημικά, τόσα μέσα για να τα κρατήσετε. Όλα είναι δικά μας και δικά μας θα μείνουν".

Η κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο με δική της ανακοίνωση, σημειώνει ότι κλείνει 17 χρόνια, τονίζει ότι δεν κάνει πίσω σε τελεσίγραφα και καταλήγει: "Οι Καταλήψεις παραδίδουν τα κτίρια πίσω στην κοινωνία. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Επιτίθενται στην έννοια της ιδιοκτησίας. Είναι η ελάχιστη διεκδίκηση των χώρων που μας έχουν κλέψει. Των σπιτιών που μας βάζουν να πληρώνουμε λες και είναι χρυσός, των δημόσιων χώρων που πρώτα καταστρέφουν με τραπεζοκαθίσματα και μετά γεμίζουν με κάμερες και μπάτσους, των δημοσίων εκτάσεων που ξεπουλάνε στις μαφίες των κατασκευών. Αυτοί λοιπόν που μας κλέβουν τη γη, το νερό, τον μόχθο και τον αέρα που αναπνέουμε, τώρα μας ζητάνε με θράσος να παραδώσουμε λιγοστά τετραγωνικά μέτρα που στεγάζουν τους αγώνες μας για ελευθερία" 

Η κατάληψη Rosa Nera στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι στα Χανιά, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα συμβολική κατάληψη στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Χανίων και ανάρτησε πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και καταλήψεις - Να σπάσουμε τον τρόμο».

Η κατάληψη Libertaria της Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε χθες και συγκέντρωση συμπαράστασης  τονίζει ότι "η κρατική και η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν μας τρομοκρατεί. Ατσαλώνει τις συνειδήσεις μας και μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε νέο βήμα για περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών μας. Οργανώνουμε συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στο χρεωκοπημένο σύστημα που μας “διασφαλίζει” εξαχρείωση, υποδούλωση και θάνατο. Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας.Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η κατάληψη Libertatia θα συνεχίσει την παρουσία της ως δομή αγώνα απέναντι στην κρατική καταστολή και την φασιστική βία"

Η κατάληψη  Βανκούβερ Απαρτμάν (που ως γνωστόν εκκενώθηκε πριν από λίγες μέρες με αστυνομική επέμβαση) υπενθυμίζει ότι μετράει 15 χρόνια ζωής χωρίς ιδιοκτήτες και "αποτελεί ένα από τα σπίτια του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Μια κατάληψη που έχει δώσει στέγη σε εκείνους που τη ζήτησαν και αλληλεγγύη σε όσους την χρειάστηκαν. Θα συνεχίσει να υπάρχει με κινητήρια δύναμη τον κόσμο που τη στηρίζει. Όσο για τις ανακαινίσεις και τις ανακατασκευές, αυτές τις έχουμε αναλάβει μόνες-οι μας προ πολλού" ενώ καλεί σε  πορεία αλληλεγγύης την Κυριακή 1/12 στις 12:00, στην πλατεία Κυψέλης

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν βγάλει κι άλλες καταλήψεις.

katalipsi-evaggelismou-irakleio.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα