skylos alvania
Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», σε κάποιο κτίριο που κατέρρευσε στην Αλβανία, φαίνεται πως η φωτογραφία έχει ανέβει στο διαδίκτυο μήνες πριν

Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία, η οποία απεικονίζει ένα σκύλο να κάθεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται εγκλωβισμένος κάτω από χαλάσματα κτιρίου. Πολλοί θεωρούν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά το σημερινό φονικό σεισμό στην Αλβανία, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και πολλοί χρήστες του διαδικτύου και ιστοσελίδες αναπαράγουν ότι ο σκύλος «δίνει κουράγιο στο αφεντικό του», φαίνεται πως η εικόνα έχει ανέβει μήνες πριν από το σημερινό σεισμό και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019.

Την αναφορά περί fake news έκανε πρώτος ο αλβανικός ιστότοπος almakos.com, ενώ μία απλή αναζήτηση στο google οδηγεί στον γνωστό ιστότοπο φωτογραφιών shutterstock.com, με τα δικαιώματα να ανήκουν σε φωτογράφο από την Τσεχία.

photo skylos

Μάλιστα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει: «Σκύλος ψάχνει για τραυματίες σε συντρίμμια μετά από σεισμό». Μόνο που ο σεισμός δεν είναι ο σημερινός στην Αλβανία..

skylos

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το shutterstock.com, στις οποίες απαθανατίζεται ο συγκεκριμένος σκύλος, πιθανότατα εκπαιδευμένος διασώστης:

skylos shuterstock

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα