Λάμπρος Γούλας
Ο Λάμπρος Γούλας πραγματοποίησε επώνυμη καταγγελία για ανηλεή ξυλοδαρμό από άνδρες των ΜΑΤ

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Λάμπρος Γούλας δημοσιοποίησε επώνυμη καταγγελία, μέσα από τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα omniatv, στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό και του ασκήθηκαν βασανιστήρια από δυνάμεις του ΜΑΤ. Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, και, σύμφωνα με την καταγγελία του, υπέστη ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ που τον συνέλαβαν, συνέχισαν να τον χτυπούν, τον έγδυσαν με τη βία, έψαξαν και πέταξαν τα πράγματά του, τον παρενόχλησαν σεξουαλικά, τον πετούσαν ο ένας στον άλλο, και τον έβρισαν με σεξιστικό και ομοφοβικό τρόπο.

 Η Διεθνής Αμνηστία έχει ερευνήσει επανειλημμένα τη συστηματική αστυνομική βία και ατιμωρησία στην Ελλάδα και έχει μακρόχρονες και συνεχιζόμενες ανησυχίες αναφορικά με την παράλειψη των ελληνικών αρχών να διασφαλίσουν ότι η αστυνομία σέβεται και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δρα βάσει διεθνούς δικαίου. Οι πρακτικές αυτές, όπως αναδεικνύεται και από τις εκθέσεις μας, δεν αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά συνιστούν συστημικό φαινόμενο. Αυτή η διαπίστωση, αποκτά, δυστυχώς, αναβαθμισμένη σημασία από τα γεγονότα και τις καταγγελίες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα.

‼️ Η συγκεκριμένη επώνυμη και πολύ σοβαρή καταγγελία ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων πρέπει να διερευνηθεί αμέσως, με αμερόληπτο και διαφανή τρόπο. Καλούμε την ελληνική αστυνομία να διεξάγει την αρμόδια διαδικασία για τη διερεύνηση τέτοιων επώνυμων καταγγελιών και να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 διεξάγεται η δίκη του Λάμπρου Γούλα στην Ευελπίδων, μετά τη σύλληψή του και την απόδοση κατηγοριών στο πρόσωπό του. Η Διεθνής Αμνηστία θα παρακολουθήσει τη δίκη ως παρατηρήτρια, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας καταγγελίας για την άσκηση αστυνομικής βίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!