Κοινωνία

Χυδαίες απειλές κατά δημοσιογράφων του omniatv από αστυνομικούς

ΜΑΤ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίθεση και απειλές σε δημοσιογράφο κάτω από το σπίτι της

Απρόκλητη και αναίτια επιχείρηση εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από άνδρες της Ασφάλειας εναντίον της συντάκτριας του omniatv, Άννας Νίνη, με απειλές εναντίον και των υπόλοιπων συντακτών του μέσου.

Η συντακτική ομάδα του omniatv εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία περιγράφεται το περιστατικό και αναφέρονται και μια σειρά από παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες εκφοβισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του omniatv:

Την Κυριακή 17/11/2019, καθώς η Άννα Νίνη – συντάκτρια του omniatv – βγήκε από το σπίτι της τρια άτομα της ασφάλειας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία και την τσάντα της.

Μέσα στην τσάντα της δε βρήκαν κάτι άλλο πέρα από μια φωτογραφική μηχανή. Όταν έδωσε την ταυτότητά της και τη δημοσιογραφική κάρτα του Μέσου, ρωτήθηκε «πού πάει» και εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και πηγαίνει να τραβήξει πλάνα για το omniatv. Τότε ένας από αυτούς της είπε επί λέξει: «Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν έναν μ....α, προσέξτε τι θα τραβήξετε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εκφοβίσει άτομα που δραστηριοποιούνται στο omniatv. Έχουν υπάρξει κυνηγητά και απειλές κατά την διάρκεια βιντεοσκοπήσεων, φωνές ΜΑΤ όταν περνούν κάτω από το στούντιό μας, δικαστήρια με στημένα κατηγορητήρια σε βάρος μας κ.α.

Είμαστε βέβαιες/οι ότι αυτό δε θα συνέβαινε σε περίπτωση που με τα ρεπορτάζ μας συμμετείχαμε στο κλίμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και ΜΜΕ που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού επιλέγουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, να βρισκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια, στις εκδηλώσεις, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται ή αγωνίζεται.

Αφού λοιπόν οι κύριοι αυτοί «μας ξέρουν έναν-έναν», θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όποιο εμπόδιο στήθηκε σε βάρος μας, προσπεράστηκε και μας έδωσε περισσότερες δυνάμεις.

Τα «μ...α» του omniatv 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δράμα: Πέθανε η μητέρα του αστυνομικού όταν έμαθε για τη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία