Ναταλία Μουστακλή
Η κόρη του Σπύρου Μουστακλή μίλησε για την επταετία και τα βασανιστήρια του πατέρα της από το καθεστώς σε μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Με συγκλονιστικό τρόπο απέδωσε βιωματικά η κόρη του Σπύρου Μουστακλή, Ναταλία, την μετατραυματική ουσιαστικά εμπειρία της από την σκληρή περιπέτεια του πατέρα της και ήρωα της αντίστασης κατά της δικτατορίας.

Συγκεκριμένα απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου, του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου και του Σχολείου Δεύτερου Ευκαιρίας Μεσολογγίου. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τα συναισθήματά της ως το παιδί ενός ήρωα που όμως δεν μπορούσε να έχει κοντά της όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της αναπηρίας που του είχαν προκαλέσει τα βασανιστήρια της χούντας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρέσβης επί τιμή κ. Χάρης Δημητριου που έκανε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τη θεματική της εκδήλωσης καθώς και η ψυχολόγος Χαρά Κίτσου. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που συγγενής του ήρωα Σπύρου Μουστακλή επισκέπτεται σχολική μονάδα στον τόπο καταγωγής του ήρωα, την Αιτωλοακαρνανία.

Τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου Ηλίας (Λίνος) Υφαντής σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου Μυλωνά Παναγώτη και τη Διευθύντρια του ΣΔΕ Αγγελική Γριβοπούλου.
 
Την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κυρία Παρασκευή Πετρονικολού, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Μέμη Γούργαρη, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσολογγίου Δημήτριος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου και εκπρόσωπος του ΚΕΣΥ Σπύρος Μπαλτάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Γεωργίου
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δοξάζεται η εκπαίδευση των πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, των διαβαθμισμένων σχολείων και των κατατεταγμένων πανεπιστημίων, των όπου και όπως λάχει...
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Στέφανος Παραστατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
H εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού διοικητικού μοντέλου
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
mpataria.jpg
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
Μια μικρή καθημερινή συνήθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της και να μειώσει τα χρόνια χρήσης της συσκευής.
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
molivia
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου
Παραβατικές συμπεριφορές ή κοινωνική βία με παιδικό πρόσωπο; Δύο ανήλικες στο εδώλιο μιας ολόκληρης κοινωνίας
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου