τα_κορίτσια_της_Βροχής
Γυναίκες οι οποίες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας εξομολογούνται στην κάμερα τις αληθινές ιστορίες τους.

Η Αλίντα Δημητρίου είχε αφιερώσει ένα μέρος της ζωής και του έργου της στους αγώνες των γυναικών στις περιόδους πολιτικής τραγωδίας στην Ελλάδα και η ταίνια «Τα κορίτσια της Βροχής» ειναι η τελευταία ταινία μιας τριλογίας.Οι πρώτες δυο ταινίες στην τριλογία ηταν τα «Πουλιά στον βάλτο» και «Η ζωή στους βράχους».

Η Αλίντα Δημητρίου, από το 1977 ως το 1994, είχε κάνει περισσότερα από 50 ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και το Υπουργείο Πολιτισμου, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στις 30 Ιουλίου 2013.

Το κύκνειο άσμα της Αλίντας Δημητρίου, που ολοκληρώνει την τριλογία για τις γυναίκες στους πολιτικούς αγώνες στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα. 

Δείτε τα παρακάτω τα "Κορίτσια της Βροχής"

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
Ενισχύοντας την προσβασιμότητα: Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες συζητούν στο Αριστοτέλειο για τη μετάφραση και την αναπηρία
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
slider.jpeg
Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 ολοκληρώθηκε ο Ευρωπαϊκός Τελικός του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε...

Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»