ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί κτύπησαν και συνέλαβαν νοσηλευτή σε ψυχιατρική κλινική
Αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή στην ψυχιατρική κλινική συνέλαβαν νοσηλευτή κάνοντας χρήση βίας

Περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας» αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Σύμφωνα με την αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή 8/11/2019, αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με Εισαγγελική Παραγγελία για εξέταση, διαπληκτίστηκαν με τον νοσηλευτή βάρδιας και απαιτούσαν να εισέλθουν στην Ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την καταγγελία, , δύο αστυνομικοί συνόδευαν ασθενή που είχε εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Όταν τον διακόμισαν στο τμήμα οξέων περιστατικών, βρήκαν την πόρτα κλειστή. Χτύπησαν και ο νοσηλευτής από μέσα τους απάντησε να πάνε τον ασθενή στο γραφείο 5 στον απέναντι διάδρομο, μέχρι να ειδοποιήσει γιατρό, να δει τον ασθενή. Η κλινική ήταν κλειστή, γιατί ήταν οι ασθενείς με εισαγωγή μόνο μέσα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν βίαια, χτυπώντας με μανία την πόρτα. Όταν ο νοσηλευτής τους άνοιξε, εκείνοι εισέβαλαν στον χώρο βίαια, τον κτύπησαν και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες. Η ένταση προκάλεσε ανησυχία στους ασθενείς και η κατάσταση εκτονώθηκε με επέμβαση του διοικητή.

«Είχαμε καταγγείλει στο παρελθόν περιστατικά με την επιμονή αστυνομικών να εισέλθουν εντός Κλινικών Νοσοκομείων με όπλα κάτι το οποίο αναστατώνει τους ασθενείς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και ζητεί την παρέμβαση των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη «προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών σε βάρος του Υγειονομικού προσωπικού ενώπιον ασθενών που εκθέτουν την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί».

Συγκεκριμένα η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων  “Η ΕΝΟΤΗΤΑ “ Ψυχιατρικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, αναφέρει:

Καταγγελία

Καταγγέλλουμε απερίφραστα το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 8/11/2019 στο κλειστό τμήμα των Οξέων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείου εκτελούντες εισαγγελική παραγγελία μετέφεραν πολίτη προς εξέταση  από τους Γιατρούς της Ψυχιατρικής κλινικής.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από το νοσηλευτή βάρδιας να εισέλθουν στο εσωτερικό του  κλειστού τμήματος των Οξέων περιστατικών .
 Ο νοσηλευτής βάρδιας εκτελώντας τις Ιατρικές οδηγίες τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κλειστού τμήματος πριν την εξέταση του πολίτη από τους Γιατρούς  και τους υπέδειξε  ότι πρέπει να περιμένουν για να γίνει η εξέταση του πολίτη στο απέναντι γραφείο Νο 5”  το οποίο είναι και το εξεταστήριο που θα γινόταν η Ιατρική εκτίμηση του πολίτη από τον Εφημερεύοντα Ιατρό .

Σε μια επίδειξη εξουσίας ο Αστυνομικός εισήλθε σπρώχνοντας την πόρτα των Οξέων και απειλώντας τον νοσηλευτή βάρδιας με σύλληψη τον έριξε στο έδαφος και καλώντας ενισχύσεις οι οποίες και προσήλθαν αμέσως έγινε η σύλληψη του μεγάλου "κακοποιού". Ταυτόχρονα ο πολίτης για τον οποίον και  είχαν έρθει και συνόδευαν οι αστυνομικοί είχε μείνει μόνος του αφύλακτος εκτός τμήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός έγινε παρουσία των ασθενών και εφημερεύοντος ειδικευόμενου ιατρού φέροντας έτσι μεγάλη αναστάτωση στο τμήμα του ψυχιατρείου, καθώς πέρασαν χειροπέδες στον νοσηλευτή μέσα στο κλειστό τμήμα και τον έβγαλαν εκτός του τμήματος  με τις χειροπέδες .
Η αναστάτωση στους ασθενείς του τμήματος των Οξέων προκάλεσε την αναγκαστική καθήλωση  2 εξ αυτών λόγω υπερδιέγερσης και την μεταφορά άλλων 2 σε άλλα τμήματα και δομές για τον ίδιο λόγο .

Το τμήμα των Οξέων παρέμεινε για αρκετές ώρες με 1 μόνο νοσηλευτή στην βάρδια του τμήματος  με μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για την ζωή του, καθώς ο συνάδελφος του είχε οδηγηθεί με χειροπέδες εκτός του τμήματος από τους αστυνομικούς  .

Το περιστατικό έληξε μετά από παρέμβαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας του Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τον Διευθυντή Ψυχιατρικού Τομέα και του Υποδιευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος .

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους .
Ο συνάδελφος  ουδέποτε αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αστυνομία. Ακολούθησε απόλυτα τις Ιατρικές οδηγίες για την ασφάλεια των ασθενών του τμήματος εξασφαλίζοντας τον σεβασμό στην προσωπικότητά και την αξιοπρέπεια του πολίτη .

Να τονίσουμε ότι ο πολίτης δεν έπρεπε να εισαχθεί στο κλειστό τμήμα πριν την όποια Ιατρική εξέταση-Ιατρική Εκτίμηση του.
    
το ΔΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου