Τυφλός δρομέας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα κατάφερε χάρη στην χρήση ειδικής τεχνολογίας

Συγκίνησε τους πάντες ο Ντονγκ Χο Χαν, τυφλός δρομέας από την Κορέα που έφτασε στη γραμμή του τερματισμού του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, χωρίς τη βοήθεια συνοδού.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Χο Χαν έμεινε τυφλός όταν ήταν φοιτητής και αποφάσισε να στραφεί στον αθλητισμό, λαμβάνοντας μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Ο 33χρονος είναι αθλητής της ποδηλασίας και του τριάθλου ενώ φέτος συμμετείχε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας χωρίς συνοδό, καθώς για την κατεύθυνση και τυχόν εμπόδια ενημερωνόταν από ειδικό σύστημα γυαλιών.

Το ανεπτυγμένο σύστημα τεχνολογίας κάνοντας χρήση καμερών και δεδομένων GPS μετέφερε στον αθλητή πληροφορίες για την κατεύθυνση, τη διαδρομή, τους συναθλητές που τον περιέβαλαν αλλά και το οδόστρωμα.

Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: «Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Άδωνις Γεωργιάδης
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
Καταγγελίες Ζωής κατά Φλωρίδη για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Άγριος καβγας με Άδωνι
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
πατελης
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη
Αντιδράσεις για τη σύλληψη 13 μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ναϊρόμπι – Καταγγελίες για καταστολή διαδηλώσεων και περιορισμό...
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη