Thumbnail
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις απειλές και τους εκβιασμούς της ηγεσίας της ΑΑΔΕ προς τους εργαζόμενους - «Το δικαίωμα στην Απεργία, είναι αδιαπραγμάτευτο»


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις απαράδεκτες και παράνομες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Α.Α.Δ.Ε., ενάντια στην κινητοποίηση των εργαζομένων και την Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση» που έχουν κηρύξει. Οι ευθείες απειλές και οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους προκειμένου να σταματήσουν μια απολύτως νόμιμη κινητοποίηση είναι προκλητικές και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις – απειλές της ηγεσίας της Α.Α.Δ.Ε., περί τιμωρίας και «εκπαραθύρωσης» όσων συνεχίσουν να συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή των Ομοσπονδιών τους και να μην υπακούουν στο κάλεσμα της Διοίκησης για απεργοσπασία, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ο Αγώνας ενάντια στην εφαρμογή μέτρων που εισάγουν στο δημόσιο τα ατομικά συμβόλαια, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε κυνηγούς κεφαλών, που φέρνουν τις ελεγκτικές και εισπρακτικές εταιρείες στη λειτουργία της φορολογικής Διοίκησης, ο αγώνας για την κατάργηση του μορφώματος της Α.Α.Δ.Ε., που εκχωρεί την είσπραξη των δημόσιων εσόδων στους δανειστές, είναι υπόθεση όλων μας.

Ο αγώνας αυτός, που συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν κάμπτεται από απειλές και εκβιασμούς.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να «κρύβεται» πίσω από τη «βολική» αυτονομία της Α.Α.Δ.Ε. Οι λογικές άλλωστε που αναπτύσσονται στην ηγεσία της, βρίσκουν έμπνευση στις επιλογές της κυβέρνησης για περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και στη συστηματική προσπάθεια τα χρόνια των μνημονίων, ενοχοποίησης της συλλογικής δράσης και των κινητοποιήσεων.

Καλούμε την ηγεσία της Α.Α.Δ.Ε. και την κυβέρνηση, να αποσύρουν άμεσα το προωθούμενο σχέδιο αξιολόγησης και να σεβαστούν το γεγονός ότι, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90%, οι εργαζόμενοι στην Α.Α.Δ.Ε. το έχουν απορρίψει με τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή, η οποία αποτελεί νόμιμο τρόπο συνδικαλιστικής διεκδίκησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Α.Α.Δ.Ε., να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, γνωρίζοντας ότι στον αγώνα αυτό έχουν την αμέριστη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Συνόλου του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου και της κοινωνίας.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν θα περάσουν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»