ΕΛΜΕ Λάρισας: Καμία δίωξη στον μαχόμενο συνδικαλιστή δημοσιογράφο, Στέλιο Νικητόπουλο

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική  δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες, στις 18/6/2019 κι ενώ εκτυλισσόταν απεργία της ΕΡΤ, την οποία είχε προκηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική (με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), για την ενέργεια του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο, στις άλλες Ενώσεις Συντακτών. Η απεργία ήταν μείζονος σημασίας, καθώς γινόταν μαχητική διεκδίκηση υπογραφής της ΚΥΑ, για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου», που συνοδεύτηκε από ένα τιτάνιο αγώνα εργαζομένων και κοινωνίας. Η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς, κάτω από την πίεση της, υπογράφηκε άμεσα η ΚΥΑ.

Μετά από τρεις μήνες  κι αφού σκοπίμως άφησαν να περάσουν οι ημέρες των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, που συντάσσεται με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, έστειλε στις 9/9/2019 εντεκασέλιδη (!) επιστολή εναντίον του συνδικαλιστή Στέλιου Νικητόπουλου, προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης), με κοινοποίηση στα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), ζητώντας την πειθαρχική συνδικαλιστική  και πολιτική ουσιαστικά  δίωξή του, κατηγορώντας τον για τη συνδικαλιστική του ανάρτηση. Είναι ο ίδιος εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός του Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, που επιχειρεί την πολιτική συνδικαλιστική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου. Είναι ο ίδιος κυβερνητικός «συνδικαλισμός», που θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα τον μαχητικό αγωνιστικό συνδικαλισμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων, στοχοποιεί και διώκει συνδικαλιστές εξαιτίας των αντιλήψεών τους και της συνδικαλιστικής τους πρακτικής. 

Την ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ, καταλύει με σφοδρότητα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ, προστατεύει τους εργοδότες, απελευθερώνει τις απολύσεις και χτυπάει το μάχιμο συνδικαλισμό στο πρωτοβάθμιο πεδίο οργάνωσής του, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πρόθυμος στο πλευρό της κυβερνητικής εξουσίας, διώκει συνδικαλιστές που αντιδρούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιδιώκει να τους φιμώσει.

 - Να αποσυρθεί τώρα η πειθαρχική δίωξη, αλλά και κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη στο μαχόμενο συνδικαλιστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο.

- Να καταργηθεί κάθε αντιδραστικός, αντισυνδικαλιστικός και απεργοκτόνος νόμος, που καταστρατηγεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται, να απεργούν, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου: θα… τσικνίσει ο ουρανός;
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια