Thumbnail
Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 57χρονο δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, τον Σεπτέμβριο του 2018, έξω από το σπίτι του, στο Νέο Ψυχικό.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Στην πρόταση της, η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού, με τον οποίο ήταν στο παρελθόν φίλοι, ώστε να μην του επιστρέψει χρήματα που του είχε δανείσει το θύμα.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτούς τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί σοβαρού ψυχικού προβλήματος του κατηγορούμενου, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».

Κατά την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις και αποφάσισε να σκοτώσει τον άλλοτε στενό φίλο του, όταν είδε πως δεν θα κατάφερνε τίποτα με τα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο δράστης «επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι…με πλήρη επίγνωση της πράξης του».

Ο κατηγορούμενος, που έχει ομολογήσει την πράξη του, στην απολογία του υποστήριξε πως ένιωθε να τον πνίγει το άδικο από τις δικαστικές ενέργειες του θύματος για την διεκδίκηση του χρέους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλεκτρικά πατίνια
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
Ασπρόπυργος - Ξεσπά η γιαγιά του 12χρονου: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια, να μη τα δίνουν σε παιδιά»
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τα ποσοστά εξαγοράς πλασματικών χρόνων στο Δημόσιο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης
Κοβέσι απολαμβάνει υψηλής εμπιστοσύνης – Σκανδαλολογία και εκλογικές προθέσεις στο προσκήνιο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καθοριστικός παράγοντας για την ψήφο των Ελλήνων – Κοβέσι σταθερά στην κορυφή της εμπιστοσύνης