Με δάκρυα στα μάτια η Σαραρέ Κχαντεμί μετά το «Όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοσή της: «Σας ευχαριστώ»
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την Τρίτη να μην εκδοθεί στην χώρα της η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί.

Η 37χρονη Ιρανή, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα. Παράλληλα διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Ήδη η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Η γυναίκα πέρασε στην Ελλάδα από τα σύνορα του Εβρου, μαζί με την αδελφή της και την εξάχρονη κόρη της, ζητώντας άσυλο – σωτηρία.

Η Κχαντεμί έχει δραπετεύσει από ένα γάμο με κρούσματα κακοποίησης, τόσο στην ίδια όσο και στη μικρή. Συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα, με το Ιράν να τη ζητεί πίσω, διατυπώνοντας προς τις ελληνικές αρχές αίτημα έκδοσής της, και την ίδια να εκλιπαρεί το δικό μας «όχι» καθώς ένα τυχόν «ναι», την κάνει να φοβάται ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη.

Κατά την εκδίκαση του αιτήματός της, με δάκρυα στα μάτια, η Σαραρέ Κχαντεμί ενώπιον των αρεοπαγιτών, είχε ζητήσει από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της: «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της».

Επιπλέον, η 37χρονη είχε αναφέρει ότι όποιος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται και είχε εξηγήσει ότι η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν κατά της κυβέρνησης και τις έστελνε σε τηλεοπτικού σταθμούς. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου και όποιος έχει πολιτική δράση συλλαμβάνεται», είχε πει. 

ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»