Συλλαλητήριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα», το λεγόμενο «αναπτυξιακό».

Αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που αυτό επιφέρει στα εργασιακά, συνδικαλιστικοί φορείς πραγματοποιούν τις εξής κινητοποιήσεις.

Νέα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ημέρα ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, από την ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ. 

Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), οι οποίοι θα κάνουν και πορεία προς το Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τους κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στις 6μμ.

Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Τέλος,το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν και φοιτητικοί σύλλογοι, αντιτιθέμενοι στις διατάξεις του «αναπτυξιακού» που αφορούν την Παιδεία και την εκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Ώρα 12 το μεσημέρι: Στα Προπύλαια, συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην εξίσωση πτυχίων κολλεγίων – δημοσίων ΑΕΙ και στην οικονομική «απελευθέρωση» των μεταπτυχιακών. Αξιώνουν, επίσης, να μην καταργηθούν οι σχολές ελεύθερης πρόσβασης.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία
Αγίου Πνεύματος 2026: Το τελευταίο «διάλειμμα» πριν την τελική μάχη των Πανελλαδικών – Πώς αλλάζει το πρόγραμμα
Ένα τριήμερο διαφορετικό για κάθε μαθητή
Αγίου Πνεύματος 2026: Το τελευταίο «διάλειμμα» πριν την τελική μάχη των Πανελλαδικών – Πώς αλλάζει το πρόγραμμα
τραμπ
Κρίση χωρίς φρένα στη Μέση Ανατολή: Απειλές για νέες επιθέσεις και καταρρίψεις F-35
Τραμπ κατά Ιράν: «Θα τελειώσουμε τον πόλεμο πολύ γρήγορα» – Νέες απειλές από την Τεχεράνη για κατάρριψη αμερικανικών F-35
Κρίση χωρίς φρένα στη Μέση Ανατολή: Απειλές για νέες επιθέσεις και καταρρίψεις F-35