Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου κορυφώνεται απόψε
Τα «πεφταστέρια» του Φθινοπώρου, τις Ωριωνίδες θα μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου, καθώς η βροχή των αστεριών κορυφώνεται το βράδυ της Δευτέρας προς χαράματα Τρίτης.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Οι Ωριωνίδες ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την ‘ουρά’ που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατιστα
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Η Πρύτανης Καθηγήτρια κα Άννα Κ. Μπατιστάτου απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρουσιάζοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Άννα Κ. Μπατιστάτου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) στο alfavita.gr: Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου και γιατί;
Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος