Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

- Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

- Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

- Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

- Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και επαγγελματική επιλογή. Η εισαγωγή τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες...
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Zhejiang-University
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Η Κίνα ανεβαίνει, τα αμερικανικά πανεπιστήμια αμφισβητούνται - Το Χάρβαρντ πέφτει στην τρίτη θέση – Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην κορυφή
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ με ευρώ
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά
Δεν είναι οι συσκευές που δουλεύουν, αλλά εκείνες που «περιμένουν» – και ανεβάζουν αθόρυβα τον λογαριασμό
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά