Μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

- Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

- Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

- Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

- Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παναγοπουλος
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Έρευνες σε σπίτι, γραφείο και εταιρείες υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Εισαγγελέα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος στη...
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Μαξίμου
Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του

Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
μακαριος λαζαρίδης ΝΔ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν
Παραιτήσεις με φόντο αιτήματα άρσης ασυλίας και άμεσες κυβερνητικές ανακατατάξεις – Ποια ονόματα φέρονται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν