Αντικαπνιστικός νόμος: Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες
Ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ ζητούν αντί της απαγόρευσης του καπνίσματος την υποχρέωση κατασκευής ειδικών χώρων

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχεδιάζει να καταθέσει το ΠΑΣΚΕΔΙ, -το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης-, ζητώντας ουσιαστικά την μερική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως ξεκαθαρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου, Νίκη Κωνσταντίνου, οι προτάσεις και τα αιτήματα δεν αφορούν τα εστιατόρια για τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά τα καφέ, τα μπαρ και τα αργιλάδικα.

Όπως τονίζει ο κύκλος εργασιών τους διευρύνεται από καπνιστές. «Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, η κατανάλωση στα δικά μας τα μαγαζιά γίνεται συνήθως από τους καπνιστές πελάτες μας. Εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Τα αργιλάδικα που πήραν άδειες από τους δήμους συγκεκριμένα να λειτουργούν με αυτό το προϊόν τι θα κάνουν;» αναρωτιέται η ίδια.

Η πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι να δημιουργηθούν χώροι με υαλοπετάσματα μέσα στα καφέ και στα μπαρ όπου θα μπορούν να καπνίζουν όσοι το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα χρειαζόταν περίπου μία εβδομάδα στα καταστήματα για να προσαρμοστούν και το κόστος δεν θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Μία ακόμα πρόταση του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι η διάκριση καταστημάτων καπνιζόντων ή μη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
Ριτσώνα: Συνεχίζει η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών – Μήνυμα 112 στους κατοίκους
Η περιοχή έχει γεμίσει πυκνό μαύρο καπνό, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους
Ριτσώνα: Συνεχίζει η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών – Μήνυμα 112 στους κατοίκους