panagiotis rafail
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά, όμως επισημαίνει ότι παρά το μεγάλο άλμα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής ατροφίας, δεν υπάρχει ίαση

Τη συμπαράστασή του στους γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, αλλά και τη στήριξή του στην απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου να μην εγκρίνει τη μετάβαση του παιδιού στις ΗΠΑ για την εφαρμογή γονιδιακής θεραπείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται, ο ΙΣΑ «προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη και προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας.

Ωστόσο, συντάσσεται με την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και των έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι διευκρινίζουν, πως παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μεγάλο άλμα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής ατροφίας, δεν υπάρχει ίαση, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Ο ΙΣΑ δίνει μάχη για να έχουν όλα τα παιδιά της χώρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας, αντάξιες των υπολοίπων χωρών και στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι γονείς για να παρέχουν το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΕΣ
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Παγκόσμια ανησυχία - Πώς λειτουργεί η απάτη - Πώς προστατεύονται οι πολίτες – Πρακτικός οδηγός
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
δασκαλος
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»
Μισθοί εκπαιδευτικών στην Ελλάδα - Στην προτελευταία θέση της ΕΕ
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»