panagiotis rafail
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά, όμως επισημαίνει ότι παρά το μεγάλο άλμα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής ατροφίας, δεν υπάρχει ίαση

Τη συμπαράστασή του στους γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, αλλά και τη στήριξή του στην απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου να μην εγκρίνει τη μετάβαση του παιδιού στις ΗΠΑ για την εφαρμογή γονιδιακής θεραπείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται, ο ΙΣΑ «προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη και προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι διαθέτουν οι ιατροί της Αθήνας.

Ωστόσο, συντάσσεται με την άποψη του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και των έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι διευκρινίζουν, πως παρά το γεγονός ότι έχει γίνει μεγάλο άλμα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νωτιαίας Μυϊκής ατροφίας, δεν υπάρχει ίαση, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Ο ΙΣΑ δίνει μάχη για να έχουν όλα τα παιδιά της χώρας υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας, αντάξιες των υπολοίπων χωρών και στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι γονείς για να παρέχουν το καλύτερο δυνατόν στα παιδιά τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis-erdogan
Στην Άγκυρα η ελληνική κυβερνητική αποστολή - Ποιοι συνοδεύουν τον Μητσοτάκη
Στο περιθώριο των εργασιών θα πραγματοποιηθεί και η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη κρίσιμο...
Στην Άγκυρα η ελληνική κυβερνητική αποστολή - Ποιοι συνοδεύουν τον Μητσοτάκη
κουβα
Σοβαρό πλήγμα στις αερομεταφορές της Κούβας - Αναστέλλεται ο ανεφοδιασμός αεροσκαφών λόγω ενεργειακής ασφυξίας
Επίσημη ειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες - Η ενεργειακή κρίση πίσω από την απόφαση
Σοβαρό πλήγμα στις αερομεταφορές της Κούβας - Αναστέλλεται ο ανεφοδιασμός αεροσκαφών λόγω ενεργειακής ασφυξίας
syntaxeis-syntakseis.jpg
Ριζική αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση για επιτάχυνση καταβολής τους
Η αλλαγή εντάσσεται στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ και καταργεί τις χρονοβόρες διασταυρώσεις μεταξύ πρώην ταμείων
Ριζική αλλαγή στις επικουρικές συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση για επιτάχυνση καταβολής τους