Κοινωνία 0

Σκέπελος: Ζητά να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ακραία κακοκαιρία στο δήμο Σκοπέλου 

Ο Δήμος Σκοπέλου ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Γλώσσας, Κλήματος και Πανόρμου λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης, χαλαζόπτωσης και ανεμοθύελλας που έπληξαν το νησί.

Στο αίτημά του, που απεστάλη εγγράφως προς την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Σκοπέλου αναφέρει ότι διαβρώθηκαν αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού κυρίως στην Γλώσσα, υπέστησαν ζημιές τα λιμάνια στο Λουτράκι και στο Νέο Κλήμα, αλλά και σχολικές μονάδες στις ίδιες περιοχές.

Ο δήμος Σκοπέλου αναφέρει επίσης ότι ολοκληρωτικά καταστάφηκαν οι ηλιακοί συλλέκτες στους θερμοσίφωνες της περιοχής, όπως μεγάλες ζημιές υπέστησαν όλα τα αυτοκίνητα, τα σκίαστρα και τα τραπεζοκαθίσματα δεκάδων καταστημάτων.

Επίσης σύμφωνα με τον δήμο Σκοπέλου καταστράφηκε ολοκληρωτικά όλη η ελαιοπαραγωγή, αφού ο ελαιόκαρπος ήταν σχεδόν έτοιμος για συλλογή.

Πηγή: magnesianews.gr, ΑΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία