Thumbnail
Η εταιρεία στην οποία εργάζεται η καθαρίστρια της Εθνικής Τράπεζας δεσμεύτηκε να ανανεώσει τη σύμβασή της, έπειτα από προσφυγή του σωματείου στην επιθεώρηση - Ο ΣΥΔΑΠΤΤ καλεί σε καθολική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία

Μεγάλη νίκη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) την ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργαζόμενης στην Εθνική Τράπεζα μέσω τρίτης εταιρείας και νέας μητέρας, σύμβαση που διακόπηκε τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της άδειας τοκετού. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια πράξη απόλυσης από την εργοδοσία.

Όμως η επιθεώρηση εργασίας αποφάνθηκε διαφορετικά και ενημέρωσε την εργαζόμενη, με την ταυτόχρονη δέσμευση εκπροσώπου της εταιρείας, σε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ότι θα υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασής της.

Στην προσφυγή του σωματείου στην επιθεώρηση εργασίας είχε τονιστεί ότι η προστασία της μητρότητας θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να εξασφαλίζει τη σταθερότητα και ασφάλεια που χρειάζεται για να φέρει στο κόσμο μια νέα ζωή.

Μετά τη δικαίωση της εργαζόμενης, ο ΣΥΔΑΠΤΤ καλεί σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 24/9/19 «για να αναστείλουμε όλες τις άδικες, καταχρηστικές και αδικαιολόγητες απολύσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα