Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Προσφυγή εναντίον της απόφασης της ΠΝΟ είχε καταθέσει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας-ΣΕΕΝ).

Το Πρωτοδικείο στην ίδια απόφασή του, απέρριψε παράλληλα το αίτημα των ακτοπλόων να απαγορευθεί στο μέλλον ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα, να επιβληθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και να γίνει προσωπική κράτηση τριών μηνών των μελών της σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της δικαστικής απόφαση από το διοικητικό της συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου, είχε δηλώσει ότι η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, που κατέθεσε ως μάρτυρας από την ΠΝΟ, είπε ότι ότι αν περάσει το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο οι συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα καταρρακώνονται και συνθλίβονται και ότι μπροστά στο δίλημμα αυτό η απάντηση και απόφαση είναι ότι πηγαίνουμε αποφασιστικά στην απεργία, την οργανώνουμε τη σχεδιάζουμε και την περιφρουρούμε.

Επιπλέον, ο κ. Νταλακογιώργος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα αν η ΠΝΟ αποφασίσει να σταματήσει την κινητοποίηση, το ναυτεργατικό σωματείο των ναυτών θα απεργήσει.

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων ΣΕΕΝ σε ανακοίνωσή του είχε ζητήσει από την ΠΝΟ να επανεξετάσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, στο πολυνομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ΠΝΟ. Αναφέρει επίσης ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω τουριστικής περιόδου, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των τουριστών και ιδιαίτερα των αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι τα πλοία σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα από αύριο στις 6 το πρωί έως στις 6 το πρωί της Τετάρτης. Στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
Στάση εργασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αύριο (20/05) λόγω της «ελληνικής» PISA
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έπειτα από αίτημα της ΔΟΕ, προχωρά σε τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρωινό πρόγραμμα των σχολείων
Στάση εργασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αύριο (20/05) λόγω της «ελληνικής» PISA