POREIA ATHINA KLIMATIKI ALLAGI
«Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»: Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα

Πορεία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από την Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.

Με κεντρικά συνθήματα «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ' όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στην περίοδο που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κλιματική καταστροφή, σε αυτό το κτίριο, το κοινοβούλιο μας, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση φέρνει τις κυρώσεις των καταστροφικών εξορύξεων». «Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικο κόμμα το οποίο δηλώνει ευθαρσώς ότι θα περάσουν πάνω από το πτώμα μας για να πάρουν την νομιμοποίηση αυτής της καθόλα εγκληματικής και παράνομης βιαιοπραγίας απέναντι στην ανθρωπότητα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά.

Εικόνα: Eurokinisi

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολωνος
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
«Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν»
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)