Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας
Συνολικά εμβολιάστηκαν 127 προσφυγόπουλα

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση Βρούτση ανεστάλη η απλοποιημένη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών.

Το Γ.Ν Καβάλας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, χορήγησε εμβόλιασε 127 προσφυγόπουλα συνολικά, εκ των οποίων τα 83 δεν διέθεταν ΑΜΚΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι εμβολιασμοί έγιναν με δαπάνη του νοσοκομείου, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων. Όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους», όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Στις 26.8.2019 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας της Διοίκησης του ΓΝΚ με εκπροσώπους και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ανάγκης εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του Camp.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφθηκε με 3 γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Camp Ασημακοπούλου στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο εμβολιασμό των παιδιών του Camp με το τριπλό MMR. Η επίσκεψη έλαβε χώρα κατά τις ημέρες της Τρίτης 17.9 και της Πέμπτης 19.9.2019 και εξετάσθηκαν από τους γιατρούς και εμβολιάσθηκαν 117 παιδιά-προσφυγόπουλα ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων.

Από τα παιδιά αυτά, 44 διαθέτουν σχετικό ΑΜΚΑ, ενώ οι υπόλοιποι 73 δεν είναι κάτοχοι κάποιου ΑΜΚΑ. Μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους Συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης ΥΠΕ του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων. Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη να εμβολιασθούν, επιπρόσθετα, 10 ακόμη ασυνόδευτα παιδιά του ίδιου Camp (και αυτά χωρίς ΑΜΚΑ) και το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε και σε αυτό πραγματοποιώντας τις σχετικές εξετάσεις και τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν αυτά, απρόσκοπτα, να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο Camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής.

Στα νέα παιδιά του Camp ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους και εμείς όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολάζ με φωτογραφίες φοιτητών και στο βάθος αμφιθέατρο πανεπιστημίου
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Η επιστροφή στα θρανία ως πράξη υπέρβασης – Συγκλονιστικές ιστορίες ζωής από ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι η δίψα για γνώση δεν γνωρίζει ημερομηνία...
«Διάβαζα ανάμεσα στις χημειοθεραπείες»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» τα στερεότυπα και μπαίνουν στα αμφιθέατρα μετά τα 40
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»