Ένταση σε συμβολαιογραφείο για πλειστηριασμό οικίας πυρόπληκτου
Ο πλειστηριασμός ανεστάλη μετά από σχετική εντολή της τράπεζας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247, η οικογένεια Λημναίου, διατηρούσε τα προηγούμενα χρόνια ένα κατάστημα με είδη δώρων στον Μαραθώνα, σε ένα κτίριο όπου βρίσκεται και το 125 τετραγωνικών σπίτι τους.

Στο κατάστημα απασχολούνταν ο πατέρας της οικογένειας, Μιχαήλ, η κόρη, Ιωάννα και ο αδερφός της Μανώλης. Μετά το 2010, οι πωλήσεις είχαν μειωθεί σημαντικά και η οικογένεια με δυσκολία ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις. Πήραν, έτσι, επιχειρηματικό δάνειο από συστημική τράπεζα για να στηρίξουν το κατάστημα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Έτσι, έκλεισαν την επιχείρηση το 2014, μην μπορώντας πλέον να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, ενώ σταμάτησαν να πληρώνουν το δάνειο.

Στο σπίτι στον Μαραθώνα έμεναν οι γονείς της οικογένειας, η Ιωάννα με τον σύζυγό της και την 8μιση χρόνων κόρη τους αλλά και ο αδερφός της, Μανώλης. Τον Απρίλιο του 2018, το σπίτι αλλά και ο χώρος που βρισκόταν το κατάστημα πήρε φωτιά, ενώ η οικογένεια προσπαθούσε να ζεσταθεί με σόμπα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εγκαύματα στον 71 χρόνο πατέρα της οικογένειας, Μιχάλη Λημναίο, ο οποίος λίγες ημέρες μετά πέθανε.

Αφού έμεινε σε φίλους για 5 μήνες, η οικογένεια κατάφερε με την βοήθεια γνωστών να καταστήσει και πάλι το σπίτι κατοικήσιμο και να επιστρέψει στον Μαραθώνα. 

Όπως εξηγεί στο News 24/7 η κόρη της οικογένειας,η Ιωάννα Λημναίου, εκείνη ήταν η μόνη που εργαζόταν σταθερά τα τελευταία χρόνια, με έναν χαμηλό μισθό:

"Εγώ ήμουν η μόνη που είχα σταθερή δουλειά. Φανταστείτε πόσο καλή είναι. 500 ευρώ τον μήνα, 6ωρα σε σούπερ μάρκετ. Ο σύζυγος μου ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, εγκαταστάσεις ασανσέρ. Δεν είχε δουλειά αρκετά χρόνια. Ο αδερφός μου, αφού κλείσαμε την επιχείρηση έκανε δουλειές του ποδαριού, όπου έβρισκε. Τον Φεβρουάριο του 2019 μας ήρθε ειδοποιητήριο από την τράπεζα ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό. Στην κατοχή μας έχουμε μόνο αυτό το σπίτι, ένα αυτοκίνητο εγώ και ένα ο αδερφός μου. Δεν είχαμε δανειστεί για αυτά. Μόνο επιχειρηματικό δάνειο πήραμε, βάζοντας υποθήκη το σπίτι, προκειμένου να σώσουμε την επιχείρηση μας".

Η κυρία Λημναίου με την οικογένειά της, απευθύνθηκαν σε δικηγόρους, αλλά στις επαφές με την τράπεζα ενημερώθηκαν πως δεν μπορούσε να γίνει διακανονισμός, καθώς τα εισοδήματά τους δεν αρκούσαν. Επικοινώνησα έτσι με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. "Πήγαμε στην Γραμματεία τον Μάρτιο. Μας είπαν προφορικά πως θα σταματήσει ο πλειστηριασμός, κατέβηκε από την πλατφόρμα το ακίνητο και μας ζήτησαν να βρούμε δουλειές για να μπορέσει να γίνει διακανονισμός με την τράπεζα", συνεχίζει η κυρία Λημναίου.

"Ο σύζυγός μου μετά από μεγάλη προσπάθεια βρήκε μια δουλειά και τελικά, πριν από λίγο καιρό βρήκε και ο αδερφός μου. Στις 6 Σεπτεμβρίου πήγαμε στην τράπεζα με τα εκκαθαριστικά και τα στοιχεία μας, να τους πούμε πως βρήκαμε δουλειές και να δούμε πως θα γίνει ο διακανονισμός. Αρχικά δεν μας απάντησαν. Έφυγα στις 12 το μεσημέρι από το κατάστημα της τράπεζας. Στις 15:00 το ακίνητο ανέβηκε στην πλατφόρμα και ξαναβγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή 130.000 ευρώ, ποσό που δεν φτάνει καν στο ύψος του δανείου. Μας είπαν ότι δεν δέχονται διακανονισμό και έτσι βρεθήκαμε πριν απο δέκα ημέρες χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, παρότι τον Μάρτιο είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις πως αν μπορέσουμε να βρούμε δουλειές θα διακανονιστεί το θέμα".

Τελικώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ως η τράπεζα έδωσε εντολή να ανασταλεί ο πλειστηριασμός, για τον οποίο από το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Μαυροκορδάτου, με το θέμα να παίρνει δημοσιότητα. Έτσι πλέον ανεστάλη η διαδικασία και η οικογένεια θα μπορέσει να διαπραγματευτεί διακανονισμό του χρέους για το επιχειρηματικό της δάνειο, όπως ζητούσε από την αρχή.

Αφού βγήκε από το συμβολαιογραφείο, η Ιωάννα Λημναίου, δήλωσε: "Μας ενημέρωσαν ότι δόθηκε εντολή από την τράπεζα να σταματήσει η διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά από το ΠΑΜΕ που ήρθαν να μας στηρίξουν και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αφιλοκερδώς και από μόνη της βρέθηκε δίπλα μας και ανέλαβε να κάνει αυτά που χρειάζονταν. Θα πάμε να διαπραγματευτούμε και να κάνουμε μια λογική ρύθμιση να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη".

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Φύσσας: Η θυσία του Killah P δεν πήγε χαμένη

Αλλάζει ο καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, βροχές την Παρασκευή

Ο Λόφος των 118 Σπαρτιατών: Μια μαρτυρική, ναζιστική θηριωδία
 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία για την παραβίαση του αστυνομικού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων
Καταγγελία για την παραβίαση του αστυνομικού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων
Ψήφισμα για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις
Καταγγελία για την παραβίαση του αστυνομικού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών αγώνων
Σαουδική Αραβία: «Εξτρεμισμός» η αθεΐα, ο αθεϊσμός, ο φεμινισμός
Σαουδική Αραβία: «Εξτρεμισμός» η αθεΐα, ο αθεϊσμός, ο φεμινισμός
Ένα διαφημιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσει τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και...
Σαουδική Αραβία: «Εξτρεμισμός» η αθεΐα, ο αθεϊσμός, ο φεμινισμός
ΟΛΜΕ: Ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ ο Ι. Αντωνίου
ΟΛΜΕ: Ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ ο Ι. Αντωνίου
«Δυστυχώς λοιπόν, είναι σε εμάς γνωστή η πορεία του κ. Αντωνίου και τον διαβεβαιώνουμε ότι η ΟΛΜΕ θα αγωνιστεί ενάντια στην επιβολή των απόψεων και...
ΟΛΜΕ: Ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ ο Ι. Αντωνίου