Thumbnail
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους του Λουτρακίου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Περαχώρας. Σήμερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες που έδιναν όλη τη νύχτα, καθώς το πύρινο μέτωπο παραμένει ενεργό με πολλές διάσπαρτες εστίες σε λοφώδη και δύσβατη περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής και δεν κατευθύνθηκε προς την πόλη. Όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν για μεγάλο μέρος της ημέρας έδωσαν έκταση στην πυρκαγιά.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε χθες η μονή η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Συνολικά απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ & 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, Εθελοντές & υδροφόρες της περιφέρειας & ΟΤΑ.  

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Δόμνα Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: «Εκεί που η διοίκηση παρεκκλίνει, η Πολιτεία παρεμβαίνει»
Όσα λέει για την υπόθεση του ΟΠΕΚΑ σε άρθρο της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: «Εκεί που η διοίκηση παρεκκλίνει, η Πολιτεία παρεμβαίνει»