Thumbnail
Η Τουλουπάκη καταγγέλλει τον Αγγελή ότι με ενέργειες του επιχειρούσε να "μπλοκάρει" την έρευνα ενώ επισημαίνει πως στο επίμαχο ταξίδι στη Βιένη ο δεύτερος δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους

Νέα εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο αυτήν την φορά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ξεκινά με φόντο και πάλι τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

H διερεύνηση όσων είχε υποστηρίξει η κ. Τουλουπάκη σε αναφορά που είχε υποβάλει στους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, παράλληλα με αυτήν που ήδη διενεργείται στον Άρειο Πάγο με αντικείμενο όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής.

Η κ. Τουλουπάκη κλήθηκε ήδη να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που έχει αναλάβει με εντολή του Αρείου Πάγου την έρευνα των ισχυρισμών που προέβαλε η εισαγγελική λειτουργός δια της αναφοράς της μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή.

Στην αναφορά που πλέον θα ερευνηθεί από τον κ. Παππά, η εισαγγελέας Διαφθοράς δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβαιναν κατά την διάρκεια της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία στο διάστημα που εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν ο κ. Αγγελής.

Η κ. Τουλουπάκη φέρεται με την επίμαχη αναφορά της να καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι με ενέργειες του επιχειρούσε να "μπλοκάρει" την έρευνα ενώ κάνει μνεία και στο ταξίδι στην Βιέννη στα τέλη του 2018 το οποίο φαίνεται να αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τη διάρρηξη των σχέσεων της με τον μέχρι τότε εποπτεύοντα της. Η κ. Τουλουπάκη φέρεται να επισημαίνει πως στο επίμαχο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου είχαν μεταβεί η ίδια, εισαγγελείς Διαφθοράς και ο κ. Αγγελής, ο τελευταίος δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντας τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust. Υποστηρίζει επίσης η εισαγγελέας, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil-molyvi.jpg
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας
Ο Σύλλογος «Ο Αριστοτέλης» ζητά δημοσιοποίηση κενών και τήρηση της μοριοδότησης, καταγγέλλοντας παρατυπίες στη Γ΄ φάση
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Με "αναμμένες μηχανές" το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών
Στην τελική ευθεία οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Οι προκλήσεις, ο κανόνας «1 προς 1» και οι πρώτες εκτιμήσεις
Σοφία Ζαχαράκη: Με "αναμμένες μηχανές" το Υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών
απθ
ΑΠΘ: Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής
Επίτιμος Διδάκτορας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος Βλάχος.
ΑΠΘ: Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής
ΑΣΕΠ, λογότυπο
ΑΣΕΠ: Κρίσιμο στάδιο για 17.876 υποψηφίους – Η διαδικασία επίκλησης για τις προκηρύξεις 1Κ/2026 και 3Κ/2026
Ποιοι υποψήφιοι καλούνται τώρα στην πλατφόρμα για την «επίκληση» δικαιολογητικών
ΑΣΕΠ: Κρίσιμο στάδιο για 17.876 υποψηφίους – Η διαδικασία επίκλησης για τις προκηρύξεις 1Κ/2026 και 3Κ/2026