Νάνος Βαλαωρίτης
«Η ζωή είναι σχετικά σύντομη. Σήμερα ζούμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή, λόγω της ιατρικής, η οποία έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Παρόλα αυτά η ζωή μας είναι σύντομη και κατά κάποιο τρόπο μοναδική και τραγική» είχε πει σε «ανύποπτο» χρόνο...

Πέθανε ο σημαντικός Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και θεωρητικός της λογοτεχνίας, Νάνος Βαλαωρίτης, το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 98 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, Ντίνος Σιώτης.

Στην ανάρτησή του έγραψε:

"Χθες βράδυ χάσαμε τον Νάνο, τον Νάνο τον Βαλαωρίτη, τον Νάνο όλων μας, τον Νάνο που σημάδεψε όσο λίγοι , με τις πολλές του ιδιότητες, τα ελληνικά γράμματα. Έφυγε πλήρης ποίησης και ημερών στα 98 του χρόνια, αφού έζησε μια πλούσια σε πολλά αγαθά ζωή. Γενναίος, αιρετικός, απρόβλεπτος, όπως αρμόζει στους γνήσιους σουρεαλιστές, άφησε τα ίχνη του να τα ακολουθούμε όσο μπορούμε."

Σε συνέντευξή του για τη σχέση του με το θάνατο, είχε απαντήσει: «Η ζωή είναι σχετικά σύντομη. Σήμερα ζούμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή, λόγω της ιατρικής, η οποία έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Παρόλα αυτά η ζωή μας είναι σύντομη και κατά κάποιο τρόπο μοναδική και τραγική».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές μανιταριών
Καφές μανιταριών: Νέα τάση στη διατροφή – Τι προσφέρει
Με τη βιομηχανία τροφίμων σε πλήρη ετοιμότητα για να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη ζήτηση που υπάρχει για «λειτουργικά τρόφιμα», τα φαρμακευτικά...
Καφές μανιταριών: Νέα τάση στη διατροφή – Τι προσφέρει