Thumbnail
«Ένα ζώο γίνεται επιθετικό όταν δέχεται κακοποίηση ή όταν έχει εκπαιδευτεί να είναι επιθετικό και βίαιο», τονίζουν εκπαιδευτές και φιλόζωοι - Τι λένε γείτονες της οικογένειας

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του νεκρού κοριτσιού που δέχθηκε άγρια επίθεση από το ροτβάιλερ που είχαν στο σπίτι τους.

Στην κατάθεση της δήλωσε: «Ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι, ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πόλυ, που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα».

Με δύναμη ψυχής κατάφερε να βγάλει από τα δόντια του σκύλου το βρέφος και ως νοσηλεύτρια προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητό της και μετέφερε στο Παίδων Πεντέλης το μωρό. Το προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρει στη ζωή, αλλά όταν το βρέφος έφτασε στο νοσοκομείο, στις 9:40 το πρωί, ήταν ήδη νεκρό.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης, μιλώντας στο Open ανέφερε πως το βρέφος «δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις».

Σύμφωνα με το Open, μαρτυρίες γειτόνων από την πολυκατοικία αναφέρουν ότι το σκυλί γάβγιζε συχνά και ήταν επιθετικό, ενώ το ζευγάρι δεν απαντούσε σχετικά με τους λόγους που γινόταν αυτό.

«Ένα ζώο γίνεται επιθετικό όταν δέχεται κακοποίηση ή όταν έχει εκπαιδευτεί να είναι επιθετικό και βίαιο»

Σύμφωνα με το Open οι επιθέσεις σκύλων εναντίον παιδιών είναι συχνές.

Εκπαιδευτές και φιλόζωοι τονίζουν ότι η εκπαίδευση και η συμπεριφορά των ιδιοκτητών είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον χαρακτήρα και την επιθετικότητα των σκύλων. 

Όλα τα ζώα μπορούν να συνυπάρξουν με σωστή διαχείριση και αν τα μάθουμε από μικρά. Η Μαρία Ιωαννίδου, μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, αναφέρει στο Open πως ένα ζώο γίνεται επιθετικό όταν δέχεται κακοποίηση ή όταν έχει εκπαιδευτεί να είναι επιθετικό και βίαιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ