elafonisos fotia
Σε γενική επιφυλακή το νησί

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται το νησί της Κεφαλονιάς, με πέντε ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, στις περιοχές Θήνια και Λαγκαδά.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητής της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Νησιά, Ανδρέα Ρίζο, από τις 13:30 το νησί της Κεφαλονιάς βρίσκεται σε γενική επιφυλακή. Στην περιοχή Θήνια, επιχειρούν, αυτήν την ώρα, 5 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ από αέρος κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον και 2 αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εστίες είχαν διαφορά 700 μέτρα η μία από την άλλη.

Τέλος, στην περιοχή του Λαγκαδά, η κατάσταση είναι υπό μερικό έλεγχο και γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθούν οι τρεις εστίες. Στο σημείο βρίσκονται 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Από τις πύρινες εστίες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανό σε σχολείο για στήριξη διευθυντή
1ο ΓΕΛ Παπάγου: Επιστολή γονέα προς Ζαχαράκη κατά της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή
Ζητά άρση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του διευθυντή, ενώ καταγγέλλει διοικητικές ευθύνες και κάνει λόγο για διατάραξη της σχολικής ομαλότητας
1ο ΓΕΛ Παπάγου: Επιστολή γονέα προς Ζαχαράκη κατά της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή