Ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καμία εξέλιξη για την απονομή δικαιοσύνης
Ανακοίνωση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία υπέβαλλε σήμερα εγγράφως αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άγρια και σε δημόσια θέα δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η ανακριτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2019 και από τις 14 Ιουνίου η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα για μελέτη.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, αρθρώνοντας συχνά προκλητικό και υβριστικό λόγο εις βάρος του θύματος. Η βίαιη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε τεράστιο πόνο στην οικογένεια του, στους φίλους του και συνολικά στο κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος.

Παράλληλα προκάλεσε αγανάκτηση σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χειρίστηκαν τη δικογραφία και την αμετανόητη σκληρότητα που επέδειξαν οι δράστες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια παγκόσμια καμπάνια με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για αυτόν το βάρβαρο θάνατο.

Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές.

Γι’ αυτούς τους λόγους η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου υπέβαλλε σήμερα εγγράφως αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί η δίκη κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του.

Πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς αποτέλεσε πλήγμα για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Η αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος προϋποθέτει τη δικαστική προτεραιοποίηση της και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το σχολείο του Πειραιά στο οποίο πνίγηκε η 13χρονη
«Μου έφαγαν την Ειρήνη»: Η κραυγή του πατέρα της 13χρονης που πνίγηκε στο σχολείο
Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Παλεύαμε 30 λεπτά, το παιδί δεν επανερχόταν» - Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησε η οικογένεια
«Μου έφαγαν την Ειρήνη»: Η κραυγή του πατέρα της 13χρονης που πνίγηκε στο σχολείο
ΥΠΑΙΘΑ και ΥΚΟΙΣΟ ένωσαν δυνάμεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας
«Σπάμε τη σιωπή»: ΥΠΑΙΘΑ και ΥΚΟΙΣΟ ένωσαν δυνάμεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας
Κοινή εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τη θεατρική παράσταση «Τσακισμένα Λουλούδια» – Σοφία Ζαχαράκη και Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησαν για την πρόληψη και το...
«Σπάμε τη σιωπή»: ΥΠΑΙΘΑ και ΥΚΟΙΣΟ ένωσαν δυνάμεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές
Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΜΥ) αναβαθμίζονται σε Ανώτατες
Ο «χάρτης μετάβασης» των ΕΔ φέρνει ισότιμους τίτλους σπουδών με τα ΑΕΙ - Αντιστοιχία κατευθύνσεων ΑΣΕΙ με πολυτεχνικά τμήματα
Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΜΥ) αναβαθμίζονται σε Ανώτατες