saos ergazomenoi
Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την αγωνία τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, να κηρυχθεί έκπτωτη της σύμβασής της για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη η «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρία» καθώς και τη μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης της εν λόγω εταιρίας, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, οι εργαζόμενοι (πληρώματα και διοικητικό προσωπικό) του ομίλου SAOS FERRIES.

Στην επιστολή, η οποία σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμόδιων φορέων, των εκπροσώπων της εταιρίας και της κοινής γνώμης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μέσα στην εταιρία αυτή και μέσα στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ έχουμε συνδέσει τις τύχες των οικογενειών μας, με την εξέλιξη του νησιού της Σαμοθράκης. Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από τη Σαμοθράκη, ζούμε εκεί και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το νησί μας. Κατά το παρελθόν και όταν κανένας δεν ενδιαφερόταν για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη, για την ανάδειξη του νησιού και όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν μακριά, εμείς καθημερινά παλεύαμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να στηρίξουμε το νησί, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της εταιρίας».

Αναφορικά με τη διακοπή των δρομολογίων λόγω βλάβης των δύο πλοίων της εταιρίας που εξυπηρετούσαν τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «κατά τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες όταν και τα δύο πλοία εμφάνισαν βλάβη, με αγωνία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό… Δουλέψαμε ασταμάτητα είτε για να εξυπηρετήσουμε τους αγανακτισμένους επιβάτες, είτε για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες. Σήμερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε, προκειμένου να είναι έτοιμα και τα δύο πλοία, πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο κήρυξε έκπτωτη την εταιρία “Άγιος Ευστάθιος ΝΕ”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει αν θα επαναδρομολογηθεί το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ». Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «άδικη» την εν λόγω απόφαση «διότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη τόσο των εργαζομένων (πληρώματος και διοικητικού προσωπικού) όσο και της ίδιας της εταιρίας, από τη στιγμή που οι βλάβες αυτές ήταν ένα ατυχές απρόβλεπτο γεγονός». Υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των οικογενειών τους καθώς και για την εργασία δεκάδων ελευθέρων επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που δραστηριοποιούνται γύρω από τις εν λόγω εταιρίες.

Η επιστολή των εργαζομένων της SAOS FERRIES καταλήγει με την έκφραση των αιτημάτων τους τα οποία συνίστανται στα εξής:

-Μη υλοποίηση της απόφασης περί δρομολόγησης των πλοίων σε άλλες γραμμές και τη συνέχιση της δρομολόγησής τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

-Τη συνέχιση λειτουργίας των υπολοίπων εταιριών, ιδίων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων

-Την παρέμβαση από τους αρμόδιους και την παροχή εγγύησης ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο πάνω από πενήντα οικογένειες.

Σημειώνεται πως η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές του Νομού Έβρου, στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, στον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown