Thumbnail
Από τις πρώτες ενέργειες και εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ έχει φανεί ότι οι εργαζόμενοι, η κοινωνική πλειοψηφία, ο δημόσιος τομέας και οι κοινωνικές του υπηρεσίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, θα βρεθούν στο στόχαστρο μιας επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Έχουμε και λέμε: κατηγορηματική άρνηση κάθε συζήτησης για αυξήσεις, επιστροφή των αναδρομικών και των κλεμμένων από τα τρία μνημόνια. Χτυπιέται το εισόδημα με τη μείωση του αφορολόγητου και τις ανατιμήσεις στη ΔΕΗ που εντάσσονται στο σχέδιο για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ετοιμάζονται νέες αντιδραστικές πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την απαλλαγή των εργοδοτών από εισφορές. Αποθέωση και χρήση της καταστολής στα πλαίσια του δόγματος «νόμος και τάξη» απέναντι στο κίνημα και στον εχθρό λαό.

Προχωράει η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με την εφαρμογή του προσοντολογίου των απολύσεων στην εκπαίδευση και την εξαγγελία για απασχόληση πρακτικάριων στη δημόσια υγεία αντί μόνιμων διορισμών.

Συκοφαντείται η δημόσια εκπαίδευση και επιστρατεύεται η κατάργηση του ασύλου για να επιβληθεί με αυταρχισμό το «νέο λύκειο» των ταξικών φραγμών και απομόρφωσης σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο των διδάκτρων και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συνεχίζεται από τη ΝΔ η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της εθνικής μνημονίων στη Βουλή των μηδενικών διορισμών και των μηδενικών αυξήσεων στο δημόσιο, η εργασιακή ζούγκλα και η εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας, και η «ανάπτυξη» των ματωμένων πλεονασμάτων της μόνιμης φτώχειας και της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται κρατική παρέμβαση στα πρωτοβάθμια  σωματεία με το λεγόμενο μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία εκφυλισμού της δημοκρατίας με στόχο να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία.

Στην ίδια κατεύθυνση αυταρχισμού, για να φιμωθεί η κοινωνική αντίσταση και διαμαρτυρία έχει ξεκινήσει διαδικασία εξπρές για πρόσληψη 1.500 επιπλέον αστυνομικών,η ΕΥΠ με νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί να αναπτύσσει συνδέσμους-δίκτυα χαφιέδων σε όλο το Δημόσιο,ενώ η χώρα έχει κραυγαλέα κενά σε παιδεία, υγεία, δήμους και κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στην ΕΕ στην αναλογία αστυνομικών ανά κάτοικο.

Το «ετσιθελικό κράτος» και η απειλή για την αξιολόγηση που θα χειραγωγεί και θα υποτάσσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα το δημόσιο τομέα σφραγίζει την κυβερνητική στρατηγική.

Καμιά πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ δεν βρίσκεται έξω από ένα πλαίσιο «συνέχειας του κράτους», καθώς πατάει σε μέτρα και ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρώτα από όλα αυτών που είναι υλοποίηση των τριών μνημονίων.

Αυτό το βλέπουμε και στην επικίνδυνη επιλογή στήριξη της ασυδοσίας των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του περιβάλλοντος, τη βασική αιτία της κλιματικής αλλαγής που ουσιαστικά είναι μια κλιματική κρίση εξαιτίας της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.

Το βλέπουμε και στη συνέχιση της πολιτικής πρόσδεσης στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της συμμετοχής στον άξονα πολέμου με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, σε μια αναζήτηση για «πλάτες» στον ανταγωνισμό ελληνικής και τουρκικής άρχουσας τάξης για τις ΑΟΖ που είναι κίνδυνος για την Ειρήνη στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Η μυστική διπλωματία για τη νέα συμφωνία παραμονής των αμερικάνικων βάσεων και το αίτημα των ΗΠΑ για συμμετοχή της Ελλάδας στην πειρατική εκστρατεία του Τραμπ στον Περσικό Κόλπο, εντείνουν τους πολέμους και τις πολεμικές απειλές οδηγώντας χιλιάδες εργάτες στην προσφυγιά και απαιτούν αντιπολεμική δράση από το μαζικό κίνημα.

Σε αυτό το τοπίο η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στον ίδιο κόσμο με την ΓΣΕΕ. Απόλυτη σιωπή μετά τη χρεοκοπία της λύσης των δικαστικών προσφυγών με την υιοθέτηση από ΣτΕ της άποψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αποδοχές των δημόσιων υπάλληλων δίκαια μειώθηκαν για χάρη του «δημόσιου συμφέροντος».

Δίνουν πίστωση χρόνου σε μια κυβέρνηση που έχει εξαπολύσει μέτρα, νομοθετικές ρυθμίσεις και εξαγγελίες με τους εργαζόμενους στο στόχαστρο. Το ΠΑΜΕ δεν δίνει διέξοδο με τις κινητοποιήσεις που μένουν στο επίπεδο διαμαρτυρίας και εγκλωβίζονται στον προγραμματισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που οδηγεί στην εκτόνωση, στην απογοήτευση και στην ήττα .

Τώρα είναι η ώρα για να βγουν οι εργαζόμενοι, τα δικαιώματα και οι ανάγκες τους στο προσκήνιο. Γιατί αν δεν συγκρουστούν αγωνιστικά με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ δεν πρόκειται να ξημερώσεις γι' αυτούς «μεταμνημονιακή εποχή».

Γιατί αν δεν αναδείξουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και δε συσπειρωθούν γύρω από συνδικάτα μαχόμενα και δημοκρατικά, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της νέας κρισιακής φάσης που έρχεται.

Δεν φτάνει μια εθιμοτυπική παρουσία χωρίς αγωνιστική πρόταση και πρόγραμμα δράσης όπως αυτή της ΑΔΕΔΥ η οποία εκφράζει την «κοινωνική συμμαχία» που συγκαλύπτει την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Απαιτείται ένα κοινό συντονισμένο μπλοκ συνδικάτων και συνδικαλιστών που θα περιλαμβάνει την αγωνιστική πτέρυγα του κινήματος για να αντισταθεί και να  συγκρουστεί με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, κόντρα στα ρηχά αντιδεξιά μέτωπα σούπα που μοναδικό στόχο έχουν να δικαιώσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να αναγνωρίσουν τη μεταμνημονιακή «κανονικότητα».

Είναι ώρα για συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και διαδικασίες των ομοσπονδιών, συσκέψεις ενημέρωσης, αλλά και συντονισμού με τον ιδιωτικό τομέα, συνάντησης με τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας. Για ανάδειξη και επικαιροποίηση των πλαισίων αιτημάτων και διεκδικήσεων.

Για μια αγωνιστική απάντηση με κινητοποιήσεις, ενημερωτικές εκστρατείες και απεργίες. Για αντίσταση, αλληλεγγύη και πάλη για την ανατροπή της μαύρης κληρονομιάς των μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ,για νέες νίκες και κατακτήσεις.

Όλοι και όλες στην ταξική συγκέντρωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 7/9, 6μμ στην Καμάρα

Στάθης Γκότσης (6972009614)

Μιχάλης Μιλτσακάκης (6974513866)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές