Καμπάνια του Praktiker
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, μετά από καταγγελία των εργαζομένων

Την βίαιη αλλαγή ωραρίου και προγραμματισμού των εργαζόμενων καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Εργατικού Τομέα, κάνοντας λόγο για βλαπτική μεταβολή των σχέσεων εργασίας και σε αναντοιστιχία με τα συμφωνημένα και πάγια ωράρια.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ… ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ 

Με μια απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση, η πολυεθνική εταιρεία PRAKTIKER ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων και ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό, από τις 7 το πρωί, καλώντας τους εργαζόμενους, μετά από δεκαετίες, ν’ αναλάβουν πλέον «εργοστασιακές βάρδιες».

«Είσαι ξύπνιος; Έχεις έκπτωση -20% σε προϊόντα μας», λέει η «έξυπνη»… διαφημιστική καμπάνια της πολυεθνικής, που ρίχνει «τυράκι» σε «ξύπνιους» καταναλωτές, τους οποίους καλεί να πάνε στα καταστήματά της στις 7 το πρωι. Στην πραγματικότητα η καμπάνια απευθύνεται σε εργαζόμενους του κατασκευαστικού κλάδου (αφού η έκπτωση ισχύει για οικοδομικά υλικά) τους οποίους καλεί να προστρέξουν να ανατρέψουν τα ωράρια εργασίας των συναδέλφων τους.

Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής και απορρυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα, με το έτσι θέλω, αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αυτές οι εργοδοτικές διαταγές αγρύπνιας που επιχειρεί να επιβάλει η πολυεθνική δεν πρέπει να περάσουν. Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ευρώπης, ο κοινωνικός διάλογος -βασικό συστατικό για την εμπέδωση κοινωνικής ειρήνης και συνεννόησης- δεν πρέπει να υπονομεύεται.

Αλήθεια, ποια είναι η αντίδραση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων; Έχει προηγηθεί διαβούλευση και συμφωνία για κάτι τέτοιο; Το αποδέχονται; Ενημέρωσαν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, της οποίας είναι μέλη;

Η ΟΙΥΕ και τα σωματεία – μέλη της πρέπει να κινηθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καταδίκης και της ανατροπής τέτοιων αντεργατικών συμπεριφορών.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει την απόσυρση αυτής της απόφασης.

Σήμερα η ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, αύριο ΟΛΟΙ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Εκστρατεία του Praktiker

Στις κατηγορίες απάντησε με ανακοίνωσή της η εταιρία.

Συγκεκριμένα, η Praktiker Hellas σημειώνει ότι η πρωτοβουλία στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση (άνοιγμα καταστημάτων στις 7 πμ και έκπτωση 20% σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων για το διάστημα 29/08-14/09/2019) αφορά σε συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια της Praktiker Hellas. Όπως αναφέρει, η ενέργεια απευθύνεται σε επαγγελματίες, με στόχο να τους διευκολύνει στο ωράριό τους, επιβραβεύοντάς τους παράλληλα με ειδικές προσφορές και αφορά σε μεμονωμένα τμήματα των καταστημάτων και, άρα, μικρό μέρος της ομάδας εργαζομένων Praktiker.

«Όπως είναι ευρέως γνωστό, το άνοιγμα των καταστημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες είναι μία πάγια, καθιερωμένη και απόλυτα νόμιμη πρακτική, που υιοθετείται από μεγάλη μερίδα εταιρειών και καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένη με το νομικό πλαίσιο τόσο από πλευράς ωραρίου καταστημάτων, όσο και εργατικής νομοθεσίας, το οποίο η Praktiker Hellas τηρεί πάντοτε απαρέγκλιτα και με απόλυτη συνέπεια, φροντίζοντας να παρέχει άριστες συνθήκες εργασίας στους 1.600 εργαζομένους της, ενώ έχει βραβευθεί επανειλημμένα για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον της», όπως επισημαίνει η Praktiker Hellas.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα