Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Προειδοποίηση του προϊστάμενου υπηρεσίας κυκλοφορίας ΟΣΕ

Αυξημένη προσοχή και τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά το πέρασμα από τις σιδηροδρομικές διαβάσεις συνιστά στους οδηγούς ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Κυκλοφορίας ΟΣΕ Μακεδονίας - Θράκης, Χρήστος Τούρτας, με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα στην περιοχή των Διαβατών, που στοίχισε τη ζωή σε μια έγκυο γυναίκα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο κ.Τούρτας εξήγησε πως το δυστύχημα συνέβη «παρότι η διάβαση ήταν φυλασσόμενη. Οι μπάρες ήταν κατεβασμένες, υπήρχαν ηχοφωτεινά σήματα και το σήμα STOP. Κάθε παραβίαση μπορεί να είναι θανατηφόρα, διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

«Από την ώρα που κατεβαίνουν οι μπάρες, το τρένο περνάει μέσα στα επόμενα 60 έως 90 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι περίπου ο χρόνος. Το σύστημα ενεργοποιείται από τους τροχούς και είναι απαραίτητο το παραπάνω χρονικό διάστημα για να περάσει η αμαξοστοιχία με ασφάλεια», πρόσθεσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κυκλοφορίας ΟΣΕ.

Συμπλήρωσε δε πως είναι πολύ δύσκολο για το μηχανοδηγό να σταματήσει το τρένο ακόμη κι αν αντιληφθεί την ύπαρξη εμποδίου στις ράγες, όπως για παράδειγμα ενός αυτοκινήτου με επιβάτες. «Απαιτούνται περισσότερα από 500 μέτρα και έως 1,2 χλμ για να σταματήσει το τρένο, ανάλογα με την ταχύτητα που έχει αναπτύξει. Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η σύγκρουση, ακόμη και εάν ο οδηγός αντιληφθεί εμπόδιο στις ράγες. Το τρένο έχει 250 τόνους, ενώ ο τρόπος πέδησης είναι συγκεκριμένος, προβλέποντας χρονικά διαστήματα και διαστήματα απόστασης για να σταματήσει».

Σύμφωνα με τον κ.Τούρτα, οι φυλασσόμενες διαβάσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη ανέρχονται σε ποσοστό 70% (του συνόλου των διαβάσεων). Στις υπόλοιπες αφύλακτες ισόπεδες διαβάσεις υπάρχει και στις δύο πλευρές του δρόμου το σήμα STOP. «Πρέπει να σταματάμε κάθε φορά που συναντούμε σιδηροδρομική γραμμή και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ανάλογα με την ορατότητα, διότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν δέντρα, κλαδιά ή άλλα εμπόδια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νέα/ος Υπουργός Παιδείας
«Η Παιδεία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική - μακροχρόνια μεν με σταθερά αποτελέσματα δε - θεραπεία της κοινωνικής ανισότητας και παράλληλα δυναμώνει...
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας