INTIME NEWS fotia evia
Στην πρώτη κατάθεσή του ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης πυρκαγιάς, όμως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει άλλο συμπέρασμα

Άλλοθι που γεννά πολλά ερωτηματικά στις αρχές παρουσιάζει ένας 33χρονος που ερευνάται για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη, μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην πρώτη κατάθεσή του ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς και τόπο διαμονής του. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πήραν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ενεπλάκη στις έρευνες διότι η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι δική της αρμοδιότητα. 

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιεί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του ιδίου. 

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις άρσεις απορρήτου και τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών από τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων. 

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών των τριών βασικών υπόπτων και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τους το χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς. 

Σήμερα οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πήγαν για δεύτερη φορά στην Εύβοια προκειμένου να εξετάσουν και πάλι τους 3 βασικούς υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους κατά την πρώτη εξέταση τους.

Την ίδια στιγμή οι αρχές πιστοποιούν πλέον κατά 99% ότι η πυρκαγιά στην Εύβοια οφείλεται σε εμπρησμό. Ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί προκειμένου να εξετάσει αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την γεννήτρια ενός εργοστασίου ή από μία κολώνα της ΔΕΗ αποφάνθηκε ότι αυτές δεν είναι οι αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο συνεργασίας της ΓΓΕΕ με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την ψηφιακή επικοινωνία και την στρατηγική πληροφόρησης
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τη ΓΓΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης
Πάντειο και ΓΓΕΕ ενώνουν δυνάμεις για την ψηφιακή δημοκρατία: Από την έρευνα για την παραπληροφόρηση στην πράξη με νέες υποτροφίες
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τη ΓΓΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης
βαρουφάκης
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις του περί ναρκωτικών
Σε θερμό διάλογο με τους παρουσιαστές του OPEN, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 υπερασπίστηκε τις θέσεις του για τις ουσίες και την πρόληψη της εξάρτησης
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις του περί ναρκωτικών