samothraki ploio epibates
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα αίτια του αποκλεισμού

Μόνιμες λύσεις για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και οριστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές του νησιού, δρομολόγησε η κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

• Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.

• Η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.

• Η άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών. Ήδη, από σήμερα διατέθηκαν για το σκοπό αυτό τα πρώτα κονδύλια από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, επιταχύνονται τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμένων του νησιού. 

• Η προσθήκη κονδυλίων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

• Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία (αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών) κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και, μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης - Λήμνου.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος για τα αίτια του αποκλεισμού

Αναφορικά με τη διερεύνηση των αιτιών της διακοπής των δρομολογίων, που δημιούργησαν το πρόβλημα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κάλεσε χθες σε απολογία τον ανάδοχο, ενώ η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε σήμερα το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις γεωργιαδης
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
Μέχρι χαμομήλι και λεβάντα ψεκάζουν επιτήδειοι με ναρκωτικά μετά την απαγόρευση της κάνναβης, ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιωτικές δομές και ΚΔΑΠ για διασπάθιση πόρων με πλαστές ενημερότητες
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ