pezetel fotia
Νεότερα για την κατάσταση που επικρατεί

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

 

Ελαφόνησος

Καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου στην Ελαφόνησο, με τη φωτιά να έχει ήδη οριοθετηθεί.

Παρόλαυτά πολλοί επισκέπτες φεύγουν από το νησί.

Περισσότερα ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκυλος
Οι σκύλοι δίπλα στον άνθρωπο από τα βάθη της προϊστορίας
Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι σκύλοι συνυπήρχαν με τον άνθρωπο ήδη πριν από τουλάχιστον 14.200 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη...
Οι σκύλοι δίπλα στον άνθρωπο από τα βάθη της προϊστορίας
ayga
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε
Το βράσιμο των αυγών μοιάζει με μια απλή διαδικασία, όμως αρκετές φορές καταλήγει σε μικρή απογοήτευση, όταν το κέλυφος σπάει μέσα στην κατσαρόλα.
Γιατί ραγίζουν τα αυγά στο βράσιμο και πώς να το αποφύγετε