Thumbnail
Μητέρα και κόρη κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση της δεύτερης - Μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ήταν ο πατέρας και σύζυγος των καταγγελλουσών

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν τέσσερις άνδρες που παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού, σε περιοχή της Πιερίας. Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της, ενώ μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ήταν ο πατέρας και σύζυγος των καταγγελλουσών.

Το δικαστήριο, αποτελούμενο από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές, υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμη την καταγγελία, κάνοντας λόγο για υπόθεση που «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα για προσωπικούς λόγους.

Εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρόεδρός του ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις αθωωθέντες -συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μεταξύ τους- είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους τον περυσινό Μάρτιο, συμπληρώνοντας 17 μήνες εγκλεισμού. Μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση, προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις για όσο καιρό παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος τους ήταν ψευδή, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα». Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που αντιμετώπιζαν στον έγγαμο βίο τους οι γονείς της ανήλικης. Το ηλικίας 17 ετών, σήμερα, κορίτσι, είχε καταγγείλει επίσης ότι έπεσε θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», ενώ την περίοδο του εγκλεισμού των κατηγορουμένων κατήγγειλε τους ίδιους ως δράστες υποτιθέμενων ανθρωποκτονιών με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

Η τελευταία καταγγελία, μάλιστα, προκάλεσε αστυνομικές έρευνες σε χωράφια που η ανήλικη υπέδειξε ότι δήθεν ετάφησαν τα θύματα, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι επιλήψιμο και έτσι η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμνάσιο Μενεμένης
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Το 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης – Λυκειακές Τάξεις «Κωστής Παλαμάς» συμμετέχει στο ROMDIEM Symposium με μαθητικό ντοκιμαντέρ
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Bruce Springsteen
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE
«Η ICE να πάει στο διάολο, δολοφονούν πολίτες στις αμερικανικές πόλεις» - Η οργισμένη αφιέρωση του Μπρους Σπρίνγκστιν στη Ρενέ Νικόλ Γκουντ
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια σχολεία: Πάνω από 25.000 αιτήσεις αναμένει το υπουργείο
Το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή νέων μαθητών στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια σχολεία: Πάνω από 25.000 αιτήσεις αναμένει το υπουργείο