Σφοδρή κακοκαιρία
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κόρινθο

Ο καιρός δείχνει ξανά το άγριο πρόσωπό του, καθώς η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Αντίνοος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη (17.07.2019) χτύπησε στην Κορινθία και τη Σκόπελο! Από χθες, άλλωστε, η ΕΜΥ έχει εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, οδηγοί εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και δρόμοι ποτάμια. Αυτή ήταν η εικόνα το βράδυ της Τρίτης στην Κορινθία, καθώς ο «Αντίνοος» προκάλεσε πλήθος προβλημάτων και συναγερμό στην Πυροσβεστική, που κλήθηκε για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό οδηγών από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους.

Συνολικά εννέα άνθρωποι απομακρύνθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσε ο «Αντίνοος», η Πυροσβεστική στην Κορινθία κινητοποίησε 83 πυροσβέστες και 37 οχήματα για παροχή βοήθειας, ενώ δέχτηκε συνολικά 46 κλήσεις για άντληση υδάτων. 

Σφοδρή κακοκαιρία
Σφοδρή κακοκαιρία

Κινητοποιήθηκαν:

  • 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ
  • 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και
  • 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πηγή πληροφοριών: korinthostv

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα