Thumbnail
Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ

Έως και στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να σκαρφαλώσει κατά τόπους ο υδράργυρος και σήμερα. Ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. 

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 ή νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Αίθριος. 

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Αίθριος. 

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2019 

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
καρυα
Έλληνες σκλάβοι των ναζί στο κάτεργο θανάτου της Καρυάς - Στο φως ντοκουμέντα για το κολαστήριο των Γερμανών

Ήταν ένα τυχαίο εύρημα σε παλαιοπωλείο που άνοιξε τον δρόμο για μία συγκλονιστική έρευνα. Ο Ανδρέας Ασσαέλ, παθιασμένος με την...

Έλληνες σκλάβοι των ναζί στο κάτεργο θανάτου της Καρυάς - Στο φως ντοκουμέντα για το κολαστήριο των Γερμανών