Δάγκειος Πυρετός
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα

Οι αρχές της Ονδούρας κήρυξαν χθες Τρίτη σε κατάσταση συναγερμού όλη την επικράτεια στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την επιδημία δάγκειου πυρετού που πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 44 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς, γνωστοποίησε η κυβέρνηση.

«Ενεργοποιούμε όλους τους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς θεσμούς για να τεθεί σε εφαρμογή σειρά μέτρων» εναντίον του φορέα της ασθένειας, του κουνουπιού-τίγρη (Aedes aegypti), τόνισε η υπουργός Υγείας Άλμπα Φλόρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν σε 298 δήμους, είναι ιδίως η εξάλειψη των τόπων αναπαραγωγής αυτού του κουνουπιού, σε λιμνάζοντα νερά.

Το 2019, ο δάγκειος πυρετός προκάλεσε τον θάνατο 44 ανθρώπων και θεωρήθηκε πιθανή αιτία θανάτου άλλων 35, διευκρίνισε ο Γουστάβο Ουρμπίνα, αξιωματούχος αρμόδιος για την επιδημιολογική επιτήρηση. Συνολικά, καταγράφηκαν «15.406 κρούσματα δάγκειου πυρετού», εκ των οποίων 5.032 σοβαρά, απαρίθμησε.

Η Ονδούρα αναμένει τους επόμενους τρεις μήνες να σημειωθούν βροχοπτώσεις, που ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση, δημιουργώντας περισσότερους τόπους αναπαραγωγής των κουνουπιών-φορέων, προειδοποίησε αξιωματούχος της κυβέρνησης αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ο Κάρλος Κορδέρο.

Το 2010, χρονιά που εκδηλώθηκε η χειρότερη επιδημία δάγκειου πυρετού στα χρονικά, έχασαν τη ζωή τους 83 άνθρωποι, κατά επίσημες στατιστικές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ικυ
ΙΚΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας για το πρόγραμμα Erasmus+
«Το ΙΚΥ λειτουργεί ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού τους Erasmus+ για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»
ΙΚΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας για το πρόγραμμα Erasmus+
βιβλία σε σχολείο
«Πολλαπλό Βιβλίο» με διαδικασίες-εξπρές: Αντιδράσεις για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στα σχολεία
Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου, κάνοντας λόγο για προχειρότητα και έλλειψη ουσιαστικής προετοιμασίας
«Πολλαπλό Βιβλίο» με διαδικασίες-εξπρές: Αντιδράσεις για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στα σχολεία
απθ
Αντιδράσεις στο ΑΠΘ για την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ – «Κίνδυνος για την έρευνα και τα έργα»
Τέσσερα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης καταψηφίζουν την απόφαση, κάνοντας λόγο για υπέρμετρη αύξηση, ελλιπή τεκμηρίωση και αντικίνητρα στην ερευνητική...
Αντιδράσεις στο ΑΠΘ για την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ – «Κίνδυνος για την έρευνα και τα έργα»