Thumbnail
Η επιχείρηση σχεδιάζει να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στο εξωτερικό και προωθούσε πρόγραμμα «εθελούσιων» παραιτήσεων

Ενας 38χρονος εργάτης έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, μην μπορώντας να αντέξει τις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.γρ, πρόκειται για το εργοστάσιο που η εταιρία σκοπεύει να κλείσει για να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Για να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τις αντιδράσεις τους, ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων, με ασφυκτικά μάλιστα χρονοδιαγράμματα, για να εντείνει τον εκβιασμό, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο 38χρονος εργαζόμενος, που μαζί με την Ομοσπονδία και άλλους εργαζόμενους του κλάδου διεκδικούσε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αναγκάστηκε τελικά την Τρίτη, κάτω από μεγάλες πιέσεις να υπογράψει την «εθελούσια» απόλυση, ύστερα από 10 χρόνια δουλειάς στο εργοστάσιο. Την επόμενη μέρα, όμως, επέστρεψε και ζήτησε να ανακαλέσει την υπογραφή του, πράγμα που αρνήθηκε η εργοδοσία. Λίγα 24ωρα μετά, έδινε τέλος στη ζωή του, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου κατοικούσε.

Ο θάνατός του μπορεί να καταγράφεται ως αυτοκτονία, πρόκειται όμως για ένα ακόμα καραμπινάτο εργοδοτικό έγκλημα, αφού οι αφόρητες πιέσεις και οι εκβιασμοί, για να διασφαλίσει η επιχείρηση την κερδοφορία της, είναι αυτά που οδήγησαν τον εργαζόμενο στην αυτοχειρία.

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομεία
Κατέρρευσε γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Παύση εισαγωγών στις Παθολογικές Κλινικές λόγω υπερφόρτου εργασίας
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την υποστελέχωση και τις εξαντλητικές συνθήκες για τους γιατρούς του νομού
Κατέρρευσε γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Παύση εισαγωγών στις Παθολογικές Κλινικές λόγω υπερφόρτου εργασίας
ιραν
Ιράν: «Όχι» στην εκεχειρία — Απορρίπτει προσχέδιο κατάπαυσης πυρός και θέτει δικούς του όρους
Σκληρή απάντηση της Τεχεράνης σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες — Το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των διαπραγματεύσεων
Ιράν: «Όχι» στην εκεχειρία — Απορρίπτει προσχέδιο κατάπαυσης πυρός και θέτει δικούς του όρους
παιδιά
Πάσχα με… ανατροπές: Από την ανοιξιάτικη λιακάδα σε βροχές και καταιγίδες
Διπλό «πρόσωπο» θα δείξει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προβλέπεται για Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα
Πάσχα με… ανατροπές: Από την ανοιξιάτικη λιακάδα σε βροχές και καταιγίδες