Thumbnail
Η επιχείρηση σχεδιάζει να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στο εξωτερικό και προωθούσε πρόγραμμα «εθελούσιων» παραιτήσεων

Ενας 38χρονος εργάτης έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, μην μπορώντας να αντέξει τις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.γρ, πρόκειται για το εργοστάσιο που η εταιρία σκοπεύει να κλείσει για να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Για να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τις αντιδράσεις τους, ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων, με ασφυκτικά μάλιστα χρονοδιαγράμματα, για να εντείνει τον εκβιασμό, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο 38χρονος εργαζόμενος, που μαζί με την Ομοσπονδία και άλλους εργαζόμενους του κλάδου διεκδικούσε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αναγκάστηκε τελικά την Τρίτη, κάτω από μεγάλες πιέσεις να υπογράψει την «εθελούσια» απόλυση, ύστερα από 10 χρόνια δουλειάς στο εργοστάσιο. Την επόμενη μέρα, όμως, επέστρεψε και ζήτησε να ανακαλέσει την υπογραφή του, πράγμα που αρνήθηκε η εργοδοσία. Λίγα 24ωρα μετά, έδινε τέλος στη ζωή του, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου κατοικούσε.

Ο θάνατός του μπορεί να καταγράφεται ως αυτοκτονία, πρόκειται όμως για ένα ακόμα καραμπινάτο εργοδοτικό έγκλημα, αφού οι αφόρητες πιέσεις και οι εκβιασμοί, για να διασφαλίσει η επιχείρηση την κερδοφορία της, είναι αυτά που οδήγησαν τον εργαζόμενο στην αυτοχειρία.

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σχολείο
Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο - Τριήμερο πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο 35χρονης νηπιαγωγού
Αναστέλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις – Μεσίστιες οι σημαίες έως την ημέρα της κηδείας
Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο - Τριήμερο πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο 35χρονης νηπιαγωγού
androulakis
Εσωκομματική ένταση στο ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τον Παναγόπουλο - Επιστολή με αιχμές από την ΠΑΣΚΕ στον Ανδρουλάκη
Το περιεχόμενο της επιστολής εκλαμβάνεται ως σαφές τελεσίγραφο υπέρ του Γιάννη Παναγόπουλου, με βασικό μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία...
Εσωκομματική ένταση στο ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τον Παναγόπουλο - Επιστολή με αιχμές από την ΠΑΣΚΕ στον Ανδρουλάκη